Akaryakıt sektöründen Ar-Ge yatırımı

Güncelleme Tarihi:

Akaryakıt sektöründen Ar-Ge yatırımı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2018 10:10

Akaryakıt sektörünün en büyük AR-GE merkezini 2017 yılının Aralık ayında açan Asis, proje çalışmalarını oluşturmasının ardından tescil alıp Türkiye’nin 944'üncü AR-GE Merkezi oldu.

Haberin Devamı

Akaryakıt sektörünün en büyük Ar-Ge merkezini 2017 Aralık ayında açan Asis, proje çalışmalarının ardından tescillenerek Türkiye’nin 944’üncü Ar-Ge merkezi oldu. Asis Ar-Ge, 2.000 metrekare kapalı alan ve 1.500 metrekare açık alana sahip. Merkezde 8 proje geliştirme deney laboratuvarı, tam donanımlı 3 gelişmiş test laboratuvarı ve 1 elektromekanik prototipleme laboratuvarı var. 

Şirketten yapılan açıklamaya göre, kurulduğu 2000 yılından bu yana Ar-Ge çalışmalarını hep ön planda tutan Asis Otomasyon cirosunun yaklaşık yüzde 20’sini Ar-Ge’ye ayırıyor. Açıklamada şunlar kaydedildi: “Asis Otomasyon, başta akaryakıt sektörü olmak üzere, birçok sektöre yönelik otomasyon sistemleri, teknolojik hizmetler, donanım ve yazılım çözümleri üreten, ürettiği tüm ürün ve hizmetlerin, imalat, montaj ve satış sonrası hizmetlerini vermektedir. Sektörün ihtiyaçlarını karşılayacak, müşteri talebine bağlı olarak özel projeler de geliştirmektedir. 

Haberin Devamı

İthal ettiği bitmiş ürünü bulunmayan Asis’in tüm ürünleri kendi üretim bantlarında hazırlanmaktadır.” 

Asis Genel Müdürü Yusuf Kaya, aldıkları tescilden dolayı çok mutlu olduklarını, Asis olarak yalnızca bulundukları sektöre hizmet etmekle kalmayıp, robot teknolojileri, yapay zeka, makine öğrenme algoritmalarının geliştirilmesi konularında da çalışmalarının olduğunun altını çizdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!