Akademik personel alımları sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Akademik personel alımları sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2010 12:21

Mardin Artuklu, Karabük ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlükleri çeşitli birimlerde istihdam edilmek üzere profesör, doçent ve yardımcı doçent alacak.

Rektörlüklerin alımlara ilişkin duyuruları Resmi Gazetede yayımlandı.

Duyurulara göre Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlüğü, Edebiyat ve Fen Fakülteleri için 1 doçent ve 2 yardımcı doçent alımında bulunacak.
Edebiyat Fakültesinin tarih bölümü yakınçağ anabilim dalına Mardin tarihi ile ilgili çalışmalar yapan 1 doçent, sanat tarihi bölümünün Türk İslam sanatı tarihi anabilim dalı için 1 doçent, Fen Fakültesinin istatistik bölümü uygulamalı istatistik anabalim dalı için 1 doçent alınacak. Yardımcı doçent kadrosuna başvuran tüm adaylar, yabancı dil sınavına tabi tutulacak. Sınav tarihi ise daha sonra duyurulacak. Başvurular, 15 gün için Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlüğü Personel Daire Başkanlığına şahsen yapılacak.

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

Karabük Üniversitesi Rektörlüğü ise Mühendislik ve Fen Edebiyat Fakülteleri için daimi statüye göre 1 profesör, 3 doçent alacak. Buna göre 1 profesör mühendislik fakültesinin elektronik, 1'er doçent malzeme bilimi ile konstrüksiyon ve imalat teknolojileri anabilim dalında, 1 doçent ise Fen Edebiyat Fakültesinin beşeri ve ekonomik coğrafya anabilim dalında istihdam edilecek. Adaylar başvurularını 15 gün içinde Karabük Üniversitesi Rektörlüğüne yapacaklar.

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ

Öte yandan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğü Ziraat, Tıp İlahiyat, Diş Hekimliği, Fen Edebiyat, Mühendislik Mimarlık, Veteriner, Eğitim ve Erciş İşletme Fakültesi ile Van Sağlık Yüksekokulunda görevlendirilmek üzere 3 profesör, 3 doçent ve 30 yardımcı doçent alacak. Profesör ve doçent kadroları daimi statüde olacak. Rektörlük Ziraat (hayvan yetiştirme), Tıp (patoloji) ve İlahiyat Fakültesi (tefsir) için 3 profesör, Tıp (üroloji) ve Fen Edebiyat Fakültesi (anorganik ve biyokimya) içinse 2 doçent alımında bulunacak.
Toplam 30 yardımcı doçentin görev yapacağı fakülteler de şunlar:

“ Ziraat Fakültesi 3 doçent (tarla ve bahçe bitkileri ile su ürünleri), Tıp Fakültesi 16 doçent (üroloji, fizik tedavi ve rehabilitasyon, deri ve zührevi hastalıklar, acil tıp, anesteziyoloji ve reaminasyon, çocuk cerrahisi, biyokimya, radyoloji, çocuk sağlığı ve hastalıkları, psikiyatri, enfeksiyon hastalıkları, biyofizik (biyofizik alanında doktora yapmış olmak), kulak-burun-boğaz hastalıkları, kardiyoloji, radyasyon onkolojisi), İlahiyat Fakültesi 2 doçent (hadis, din sosyolojisi),
Diş Hikemliği Fakültesi 2 doçent (ortodonti, ağız, diş, çene hastalıkları ve cerrahisi), Fen Edebiyat 2 doçent (analiz ve fonksiyonlar teorisi, Eski Türk Edebiyatı),
Mühendislik Mimarlık Fakültesi 1 doçent (maden işletme),Veteriner Fakültesi 1 doçent (iç hastalıkları),Eğitim Fakültesi 1 doçent ( Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi),Erciş İşletme Fakültesi 1 doçent (yönetim ve organizasyon), Van Sağlık Yüksekokulu 1 doçent”

Yardımcı doçentler için Rektörlükte 20 Mayıs 2010 tarihinde saat 10.00'da ilgili birimlerde yabancı dil sınavı yapılacak. Buna göre adayların söz konusu sınavından en az 70 puan almış olmaları istenecek. Başvurular 15 gün içinde şahsen Yüzüncü Yıl Üniversitesine yapılacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!