Aile bağımlıysa çocuk ne yapsın

Güncelleme Tarihi:

Aile bağımlıysa çocuk ne yapsın
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2017 01:19

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çocukları teknolojiden uzak tutmaya çalışmak yerine onlara bilinçli kullanmayı öğretmek gerektiğini belirterek, “Annenin-babanın elinden telefonu, tableti bırakmadığı, televizyon başından ayrılmadığı bir evde çocuğa ‘Teknolojiden uzak dur’ demek faydasız bir çaba olur” dedi.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, dost meclislerindeki gönül sohbetlerinin yerini artık sosyal medya tartışmalarının aldığını belirterek, “Bizler teknofobik insanlar değiliz. Biz teknolojik ve bilimsel gelişmeler nereden neşet ettiğine değil, niçin kullanıldığına bakarız. Bizim için kıstas, teknolojinin fıtrata aykırı olmamasıdır. Dost meclisindeki gönül sohbetlerinin yerini artık sosyal medya tartışmaları aldı. Mekke’de Beytullah’da, Medine’de Mescid-i Nebevi’de dahi insanlar, ibadet, kıraat ve tefekkürle meşgul olmak yerine telefonlarıyla vakit geçiriyorlar. Hayatımızı kolaylaştırması gereken teknoloji maalesef giderek bizi hayattan koparıyor” dedi. Erdoğan, Yeşilay 4. Uluslararası Teknoloji Bağımlılığı Kongresi’nde yaptığı konuşmada, zamanı geri döndüremeyeceklerine göre önlerine bakıp gelecek için yapabileceklerinin yollarını aramaları gerektiğini belirterek şunları kaydetti:

Haberin Devamı

TORUNLARLA YAŞIYORUZ

“Çocuklarımızı beyhude yere teknolojiden uzak tutmaya çalışmak yerine onlara teknolojiyi bilinçli kullanmanın yollarını göstermeli, onun eğitimini vermeliyiz. Annenin-babanın elinden telefonu, tableti bırakmadığı, televizyon başından ayrılmadığı bir evde çocuğa ‘Teknolojiden uzak dur’ demek faydasız bir çaba olur. Çünkü ben bunu hani Arapların bir sözü var, ‘men dakka dukka’ diye, evde torunlarımla yaşıyorum. Bakıyorsun sabah çıkıyor geliyor hemen ‘anneanne iPad’ini bana versene’ bir dayanıyorsun, iki dayanıyorsun en sonunda hadi sana 15 dakika müsaade... Bunlar yaşadığımız gerçekler ama onu kontrollü şekilde nasıl götüreceğiz asıl olan budur.”

Aile bağımlıysa çocuk ne yapsın

Yeşilay 4. Uluslararası Teknoloji Bağımlılığı Kongresi’nde Yeşilay Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk’ün teknoloji bağımlılığına dikkat çektiği konuşması sırasında ilginç anlar yaşandı. Öztürk’ün konuşması sırasında bazı katılımcıların cep telefonlarıyla ilgilendikleri ve sahneden görüntü almaya çalışmaları dikkat çekti.

Haberin Devamı

ADETA KÖLESİ HALİNDE

Erdoğan, teknolojinin insan hayatını kolaylaştıran bir araç olmaktan çıkıp hayatın gayesine dönüşmesine müsaade edemeyeceklerini söyleyerek bugün karşılaşılan en büyük tehlikenin insan zihninin ürünü olan teknolojik aygıtların insanla aynı ontolojik seviyeye çıkarılması, adeta bir canlı bomba gibi kabul edilip muamele görmesi olduğunu vurguladı. Erdoğan, “Yaradılmışların en şereflisi, Allah’ın yer yüzündeki halifesi olan Hazreti İnsan giderek varoluş gayesinden uzaklaşıyor” diyerek, kendi imal ettiği teknolojik aygıtların esiri, mahkumu, adeta kölesi haline gelen bir insanın tıpkı cahiliye dönemindeki gibi yaratıcısına isyan halinde demek olduğunu söyledi.

 

Haberin Devamı

KİTLE İMHA SİLAHI ÇIKTI İNSANLIK BİTTİ

CUMHURBAŞKANI Erdoğan, “Bugün nükleer başlıkları veya nükleer silahları yasaklama anlayışını savunan zihniyetlere baktığınız zaman, bakıyorsunuz bir tanesinde 15 bin, 16 bin nükleer başlık var. Bir diğerinde 12 bin 500 nükleer başlık var. Bir diğerine bakıyorsunuz 7 bin 500 nükleer başlık var. Ama diyor ki ‘Sen yapamazsın.’ E sende var. Sayı felaket. İstediğin anda istediğin yerde bunu kullanma hakkına sen sahip olacaksın ama öbür tarafta diğerlerine diyeceksin ki ‘Sen yapamazsın.’ Hemen parmak sallamaya başlıyorlar. İşte sıkıntı burada. Bu da bir bağımlılık. Buna da ben isterseniz burada bir isim koyayım, bu da bir zihni bağımlılıktır” dedi. Erdoğan ayrıca asıl mücadele edilmesi gerekenin teknolojinin insanlığın adım adım kendi kıyametine doğru sürüklenmesinin aracı haline getirilmesi olduğunu söyleyerek “Sıkıntı burada. Bundan 4 asır önce Köroğlu ne dedi? ‘Tüfek icat oldu, mertlik bozuldu’ demişti. Biz de diyoruz ki modern teknolojinin ürünü olan kitle imha silahları çıktı, insanlık bitti” dedi.

 

Haberin Devamı

6 SAAT İNTERNET 1 SAAT KİTAP

Aile bağımlıysa çocuk ne yapsın

ÜLKELERİN teknoloji alanındaki durumundan da bahseden Erdoğan, şöyle konuştu: “Japonya’da 1 milyondan fazla genç aşırı teknoloji kullanımıyla ilişkili sosyal çekilme denen hastalıktan muzdariptir. Araştırmalar bir çocuğun 14 yaşına gelinceye kadar televizyonda ortalama olarak 11 bin cinayet sahnesi izlediğini, çizgi filmlerin yüzde 94’ünün ise şiddet ve cinayet konularına yer verdiğini ortaya koyuyor. Keza üniversite öğrencilerinden yüzde 13’ünün internet bağımlısı olduğu...
Malum internet kafeler vardı, şimdi artık internet havuzlar başladı veya internet evler başladı. Çünkü internet artık eve girdi, artık kafeye falan gitmesine gerek yok, evde zaten o işi görüyor. Evlerimiz bu hale dönüştü. 12 -18 yaş grubundaki çocuklardan yüzde 22’sinin de internet bağımlılığı sınırında bulunduğu ifade ediliyor. Öğrencilerin bilgisayar, internet, cep telefonu ve televizyonla geçirdikleri süre günde ortalama ne kadar biliyor musunuz? Asgari 6 saat. Buna karşılık ders dışı kitap, dergi ve diğer yayınlara ayırdıkları süre ise bir saati dahi bulmuyor.”
Erdoğan, medyada saatlerce bilgisayar oynadığı için klavye başında ölen çocukların, cep telefonu ile öz çekim yaparken düşen, kaza yapan, sakatlanan, vefat eden insanlara dair haberlerini kimi zaman tebessüm ederek kimi zaman yüreği parçalanarak takip ettiğini de söyledi.

BAKMADAN GEÇME!