AIG 'Chartis Sigorta' oldu

Güncelleme Tarihi:

AIG Chartis Sigorta oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2009 11:10

AIG Sigorta, şirketin dünya çapındaki elementer şirketlerini tek isim altında birleştirme politikası kapsamında ismini Chartis Sigorta olarak değiştirdi.

Haberin Devamı

İsim değişikliğine ilişkin olarak düzenlenen toplantıda konuşan Chartis Sigorta Genel Müdürü Göktuğ Gür, rekabet etmeyi seçtikleri ve yoğunlaştıkları alanlarda sektör lideri olduklarını belirterek, “Rekabetimizi kendimiz seçeriz, rekabetin bizi seçmesine izin vermeyiz. Herkesin yaptığını yaparak para da kazanılmıyor, başarılı da olunmuyor” diye konuştu.
Bu yaklaşım çerçevesinde farklı alanlara yöneldiklerine işaret eden Gür, mesleki, ürün ve çevre sorumluluk sigortaları ile ferdi kaza gibi Türkiye'de ihmal edilmiş alanlarda öne çıktıklarını kaydetti.

Gür, mesleki sorumluluk sigortalarından yeminli ve serbest mali müşavirlik, avukatlık ve son dönemde çıkardıkları mimarlık mesleklerine yönelik ürünlere yoğun ilgi olduğunu belirterek, “AB'ye yaklaştıkça Türkiye'de meslek gruplarının sorumlulukları artıyor. Bilinçli olanlar da sigortaya yöneliyor. Mesleki sorumluluk sigortalarında ayda bin poliçe satış yapıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

İslami sigorta ürünü “takaful” ile Türkiye pazarına girmeyi düşünüp düşünmediklerine ilişkin bir soruyu Gür, “Şu anda dünyada takaful ürünümüz var, ancak Türkiye'de yok. Türkiye'de takaful yatırımı yapmak için piyasanın durumunu inceliyoruz” şeklinde yanıtladı. Sadece elementer alanda isim değişikliğine gidilmesinin nedenlerine ilişkin olarak Gür, dünyada 3-4 farklı şirket ismi altında yürüttükleri faaliyetlerini tek isim altında birleştirmeyi, elementer ve hayat sigortacılığını tamamen ayrı olarak yapılandırmayı istediklerini anlattı.

“TÜRKİYE, KİLİT ÖNEMDE PAZARLARIMIZDAN”

Chartis Sigorta MEMSA Bölge Başkanı Michael Whitwell ise, isim değişikliğinin şirket olarak risk iştahında ve inovasyon odaklı yaklaşımlarında bir değişim yaratmayacağını belirtti. Türkiye'nin isim değişikliğinin gerçekleştiği ilk ülkelerden biri olduğuna işaret eden Whitwell, “Kilit öneme sahip pazarlarımızdan biri olan Türkiye'ye tam olarak kendimizi bağlamış durumdayız” dedi.

Whitwell, şirketin 160 ülke ve bölgede, 40 milyondan fazla müşteriye hizmet veren bir elementer sigorta organizasyonu olduğunu belirterek, bütün bu organizasyonun Chartis ismi altında bir araya toplanacağını anlattı. Yurt dışında global krize bağlı olarak sigorta ürünlerinin satışında da bir azalma olduğunu söyleyen Whitwell, şirket olarak bu süreçte Türkiye'de ise büyümeye devam ettiklerini bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!