'Ahilik Fonu kesintileri 1 yıl ertelensin'

Güncelleme Tarihi:

Ahilik Fonu kesintileri 1 yıl ertelensin
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2017 11:39

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Esnaf Ahilik Sandığı prim kesintilerinin 1 yıl ertelenmesi gerektiğini belirterek, "Her ay yatırılması gereken SGK prim borcunu bile ödemekte güçlük çeken esnafımıza Ahilik Fonu kesintilerinde 1 yıl erteleme kolaylığı sağlanmalı." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Palandöken, yazılı açıklamasında, iflas eden ya da iş yeri kapanan esnafa kolaylık sağlayacak Esnaf Ahilik Fonu'nun 1 Ocak 2018'den itibaren yürürlüğe gireceğini hatırlatarak, TESK olarak bu uygulamanın hayata geçirilmesi için çalışmalara destek verdiklerini bildirdi.

 Ahilik geleneğinin devamı için Esnaf Ahilik Sandığı'nın önemli olduğunu vurgulayan Palandöken, bu uygulamanın esnafın zor zamanındaki dayanışmasına katkı yapacağını kaydetti.

 Ekonomide yaşanan olumsuzluklar nedeniyle esnaf ve sanatkarların çoğunluğunun sosyal güvenlik primini ödemekte sıkıntı yaşadığına işaret eden Palandöken, "Buna bir de Ahilik Fonu eklenirse esnaf daha fazla sıkıntıya düşer. Son zamanlarda gittikçe artan haksız rekabet uygulamaları, bankaların esnafa kredi verirken uyguladığı prosedürler esnafımızı zora sokmaktadır.

Haberin Devamı

Her ay yatırılması gereken SGK prim borcunu bile ödemekte güçlük çeken esnafımıza Ahilik Fonu kesintilerinde 1 yıl erteleme kolaylığı sağlanmalı." değerlendirmesinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!