Ağaoğlu, My Roseville'yi satışa çıkardı

Güncelleme Tarihi:

Ağaoğlu, My Rosevilleyi satışa çıkardı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2009 15:46

Ağaoğlu, İstanbul Çekmeköy’de yapımını tamamladığı ve butik proje olarak nitelediği 27 villadan oluşan “My Roseville” isimli projeyi satışa çıkardı.

Haberin Devamı

Villalar 1 milyon 550 bin dolar ile 1 milyon 600 bin dolar arasında değişen fiyatlarda satılırken, potansiyel alıcıların villa fiyatına ek olarak 300 bin dolar da KDV ödemesi gerekiyor.

Projenin tanıtımı amacıyla bir basın toplantısı düzenleyen Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, projenin 32 dönüm arazi üzerine inşa edildiğini, Çekmeköy’un deprem sonrasında İstanbul’un en cazip bölgelerinden biri haline geldiğini belirterek, “Burası İstanbul'a hem 2 bin kilometre uzaklıkta hem de 2 kilometre yakınlıkta. Dört tarafı ormanla çevrili.Tek kelimeyle saklı bir cennet gibi. Burayı o kadar sevdik ki proje için 15 bin gülfidanı diktik” dedi.

HER PARAYI VERENE EV YOK

Ağaoğlu, grup olarak genelde projeleri daha proje ve yapım aşamasında iken satışa sunduklarını ifade ederek, bu kez satışa sunmak için projenin tamamlanmasını beklediklerini söyledi. Ağaoğlu şöyle devam etti:

“Bu proje bir anlamda bizim için mesleki tatmin projesi oldu. En ufak detayına kadar ilgilendim. Arkadaşlarımız da büyük emek verdiler ve mimari proje üzerinde çok daha rahat çalışma şansı buldular. Bir anlamda bu evleri satmaya kıyamadık. Proje çok güzel olunca da artık görücüye çıkma vakti geldi. Evlerin sayısı sınırlı olduğu için her parayı verene de evleri satmaya niyetli değiliz. Birbiriyle çok iyi anlaşacak bir aile profili oluşturacağız.”

Ağaoğlu, arazinin iki parçadan oluştuğunu 20 dönümlük kısmını 8-9 yıl önce kendilerinin satın aldığını, diğer 12 dönümlük bitişik araziyi ise kat karşılığı aldıklarını ve arsa sahiplerine karşılığında 6 villa verdiklerini söyledi. Ağaoğlu, “Eşim, çocuklarım ve kardeşim de burada oturacak.Onlar da aynı şartlarda villalara sahip olacaklar.Yani fiyatta kimseye imtiyaz yok” diye konuştu.

KDV YÜKÜ ÇOK FAZLA

Toplantıda soruları yanıtlayan Ağaoğlu, konut satışlarında KDV yükünün çok fazla olduğunu belirterek, “KDV indirimi yapıldığında bizim proje daha tamamlanmamıştı. O yüzden satışa çıkaramadık. Şimdi ise yüzde 18’lik KDV var. Bu vergilerle ev satın almak tabi ki kolay değil. Vergi adil ve ödenebilir olmalı. Benim elimde olsa KDV’yi yüzde 1’e indiririm. Çünkü KDV indirilince vergi geliri düşer fikrine katılmıyorum. Bana göre KDV indirilse vergi gelirleri daha da artar” dedi. İnşaatın lokomotif sektör olduğunu ve istihdamın yaratılmasında önemli bir rolü bulunduğunu hatırlatan Ağaoğlu, “Şu anda en büyük sorun işsizlik. İnşaat sektörü bir dizi sektörü destekliyor. Dolayısıyla inşaatın doğasında istihdam yaratma yeteneği var. Bazı sektörlerde vergi indirimi devam ederken, inşaat sektörü cezalandırıldı. İnşaatta da KDV’nin indirilmesi, adil ve ödenebilir vergi düzeninin kurulması gerekir” diye konuştu.

ÜÇ DÖRT AYDA İKİ BİN KONUT SATILDI

Ağaoğlu, krizle ilgili soruları yanıtlarken de şunları söyledi:

“Biz oturup ağlamadık, projelerimize devam ettik, yeni projeler devreye soktuk. Çünkü bizim aynı zamanda sosyal sorumluluğumuz da var. Gerektiğinde 3 kazanmak yerine 1, 1.5 ile yetinmek durumundayız. İstihdam yaratmak, ekonominin çarklarını çevirmek gibi yükümlülüklerimiz var. Türkiye’ye güveniyoruz, güvenmeye de devam edeceğiz. Doğru yerde,doğru fiyatla, doğru projeyle ve doğru ödeme koşullarıyla proje yaptığınız zaman mutlaka başarılı olursunuz. Artık ne yaparsam satarım dönemi bitti.”

Krize rağmen yatırımlarını ertelemediklerini ifade eden Ağaoğlu, “Kriz ortamında doğrusunu söylemek gerekirse kriz öncesinde bile satamadığımız kadar konut sattık. Başta Bahçelievler projesi olmak üzere son 3-4 ayda iki binin üzerinde konut sattık. En son satışa çıkardığımız TowerLand projesinde de konutların yüzde 50’si satıldı. Şimdi devrede 3-4 projemiz daha var. Ağaoğlu’ndan konut alan hiç kimse zararlı çıkmaz dedik, bu iddiamızı her zaman sürdüreceğiz” dedi.

Ali Ağaoğlu, grup olarak Türkiye’de en fazla araziye sahip kuruluş olduklarına dikkat çekerek, “Kriz fırsatçısı değiliz ama, arazi stokumuzu bu dönemde daha fazla genişlettik. Bu dönemde stoklarımıza ek olarak 7-8 arazi daha kattık. Proje gerçekleştirdiğimiz her araziye karşılık olarak iki yeni arazi alıyoruz. Son dönemde 300 milyon doların üzerinde arazi yatırımı yaptık. Avrupa ve Anadolu yakası olmak üzere 5-6 yeni projeyi daha başlatacağız” dedi.

"ULUDAĞ’DA YASAL OLMAK İSTİYORUZ"

Uludağ’daki tesislerle ilgili bir soruyu yanıtlayan Ağaoğlu, geçen yıl Uludağ tesislerine ek yatırımlar yaptıklarını belirterek, bu konuda şu değerlendirmede bulundu:

“Uludağ plansız programsız olarak senelerdir sahipsiz durumda. Biz müşterilerimizin talepleri ve ihtiyaçlarına uygun olarak Uludağ’da bazı yenilemeler ve ek yatırımlar yaptık. Ancak bunlar mevcut yasalar karşısında kaçak yapı durumunda görünüyor. Zaten biz de kendi kendimizi ihbar etmiştik. Uludağ’da yeni planlar yapılıncaya kadar ve Uludağ yasal hale gelinceye kadar tesisleri kapatma kararı aldı. Yoksa bir şeylere karşı tavır almak kapatmadık. Sadece kanunsuz iş yapmak istemiyoruz. Ancak son günlerde güzel gelişmeler oldu ve taraflar arasında bir konsensüs sağlandı. Uludağ’da plansızlık giderilecek. Altyapı sorunlarının çözümüyle ilgili olarak da önemli adımlar atılıyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi de bu konuda çok yapıcı bir tutum içinde. En kısa zamanda olumlu bir noktaya geleceğimize inanıyoruz.”

YÜZDE 83’ Ü YEŞİL ALAN

My Roseville projesinde rekreasyon ve yeşil alana yüzde 83 pay ayrılırken, toplamda 12 bin 600 metrekare yeşil alan bulunuyor. Projedeki 27 villanın 7’si özel havuzlu iken, villaların her birinde ayrıca 2’şer araçlık açık otoparka yer veriliyor. My Roseville’de 2 adet açık yüzme havuzu, 1 adet kapalı havuz, 1 adet açık çocuk yüzme havuzuyla birlikte fitness-center ve çocuk oyun parkı bulunuyor.

Her bir villada 2 salon, 6 oda, 5 banyo/duş, 4 tuvalet, 2 mutfak, 3 balkon, 3 teras, 1 Türk hamamı, 1 sauna, 1 depo, 1 çamaşır odası ve kış bahçesi yer alıyor. Her biri bodrum, zemin ve 1. kat olmak üzere 3 kattan oluşan villaların toplam brüt alanı 459 net alanı 394metrekare. (ANKA)

Tüm konut fırsatları hurriyetemlak.com'da...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!