Afganistan’a ‘gönderi’ patladı, DHL şaşırdı

Güncelleme Tarihi:

Afganistan’a ‘gönderi’ patladı, DHL şaşırdı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2010 00:00

Günde 7 bin paketi Türkiye’den dış ülkelere taşıdıklarını söyleyen DHL Express Türkiye Bölge Direktörü Michel Akavi, “2009 krizinden fazlasıyla etkilendik. Lokomotif sektörlerden olan otomotiv ve tekstil de büyük düşüş yaşandı” dedi.

Akavi, 2010’un ilk 6 ayında toparlanma yaşandığını ifade ederek, “Şu anda günde, Türkiye’den 7 bin paketi dış ülkere taşıyoruz. Afganistan inşaat alanında resmen patlama gerçekleştirdi. O bölgeye günde yüzlerce paket yapı malzemesi gönderiyoruz. Şu anda orada yapılan 10 evin 8’ini Türk girişimciler inşa ediyor” diye konuştu. Türk ihracatçılarının da rotayı Ortadoğu ve Afrika ülkelerine çevirdiklerini vurgulayan Akavi, “Türk malları o ülkerde çok satılıyor. Rus pazarı da yüzde 30-40’lık artış gösterdi.”

Krizde personelin masajını bitirdi

Michel Akavi, “DHL Türkiye, krizde yüzde 2’lik büyüme gerçekleştirdi. Her cuma personelimize masaj yaptırıyorduk, onu kestik. Bir de haftada iki kez alışveriş merkezine servis yapıyorduk. Onu da bitirdik. Eleman çıkarmak yerine böyle ufak tedbirler aldık” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!