‘Adil rekabet’ için 14 bin mektup gönderdi

Güncelleme Tarihi:

‘Adil rekabet’ için 14 bin mektup gönderdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2010 00:00

Krizlerde de rekabet kurallarının geçerli olduğunu vurgulayan Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Nurettin Kaldırımcı, “İlk olarak 2009 yılında, Kurum olarak rekabet mektubu yayınladık ve binlerce kuruma gönderdik. Bu yıl da 10 sayfalık 2010 Rekabet Mektubu’nu hazırladık. Bu mektupta ekonomik krizden çıkış aşamasında rekabet duyarlılığının yaygınlaşmasının önemi vurgulanıyor” dedi.

İnternetten de görülebiliyor

Rekabet Kurumu’na destek veren TOBB’a teşekkür eden Prof. Kaldırımcı, “TOBB’un yayın organı Forum ile, 14 bin mektup dağıtıldı. Onbinlerce kişi ve firma internet sitemizden de görebiliyor. Kamuda ve özel sektörde önemli gördüğümüz bütün noktalara ulaşacağız” diye konuştu. Rekabet Kurumu Başkanı Kaldırımcı, şöyle devam etti: “Rekabetçi düzenin bir ülkede etkinleşmesi sadece bir kurumun çabaları ile gerçekleşmez. İşletmelerimiz, rekabetçi ortamda bulunduklarının bilinci ile kendilerini rakipleri karşısında başarılı tutacak bir stratejiyi benimsemeli. Krizde de kekabet kuralları geçerli. Mektup ile kamuoyuna genel bilgiler vermek istedik. Tüketiciyi istismar ederek kâr etmenin uzun vadede rekabeti azaltacağını vurguladık. Rekabet gücü yüksek kurumlar, ‘adil rekabet’ ortamında ortaya çıkar.”

15 başlıkta soruşturma

Prof. Nurettin Kaldırımcı ayrıca, Rekabet Kurumu’nun ev sahipliğinde bugün başlayacak 9’uncu Uluslararası Rekabet Ağı Yıllık Konferansı için 85 ülkeden yaklaşık 400 rekabet kurumu temsilcisinin İstanbul’a geldiğini bildirdi ve “Bu, anlamlı bir toplantı. 3 gün sürecek” dedi. Bankaların maaş promosyonuna yönelik Kurum olarak açtıkları soruşturmanın sürdüğünü açıklayan Prof. Kaldırımcı, ilaç sektörüne yönelik inceleme hakkında ise “Yıl sonuna kadar araştırmayı kamuoyunun bilgisine arz etmeyi düşünüyoruz. Kurumumuz, 15 başlık altında soruşturmaya devam ediyor” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!