Acil Eylem Planı genelge olarak yayınlanacak

Güncelleme Tarihi:

Acil Eylem Planı genelge olarak yayınlanacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2002 01:59

AKP hükümeti, ikinci Bakanlar Kurulu toplantısında, AKP Lideri Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ‘‘Acil Eylem Planı’’nı resmileştirme kararı aldı. Hükümet, planı bir genelge haline getirerek Resmi Gazete'de yayınlayacak.

Bakanlar Kurulu'nun dünkü toplantısı sonrasında açıklama yapan Devlet Bakanı, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Abdüllatif Şener, Bakanlar Kurulu toplantılarının bundan sonra, her çarşamba günü saat 10.00'da yapılacağını, olağanüstü toplantıların ise her zaman yapılma imkanının bulunduğunu kaydetti.

Şener, toplantıda, ayrıca AB siyasi kriterlerine uyum çerçevesinde çıkarılacak yasa taslağının da görüşüldüğünü bildirdi.

PLAN ŞENER'DE

Şener, Acil Eylem Planı'yla ilgili koordinasyondan kendisinin sorumlu olacağını ve Devlet Bakanı Beşir Atalay ile birlikte diğer kuruluşların yaptığı çalışmaları birlikte takip edeceklerini belirterek, bu konudaki sekreterya görevini ise Devlet Planlama Teşkilatı'nın yürüteceğini söyledi.

Böylece öngörülen hedeflerin ve çalışmaların süratle tamamlanacağını dile getiren Şener, Acil Eylem Planı'nın ekonomik, siyasal, sosyal reformlar içerdiğini ve Türkiye'deki kronik sorunları çözeceğini kaydetti.

Planın, 58. Hükümet kurulmadan önce yapılan yoğun çalışmaların bir ürünü olduğunu ve kamuoyunun şikayetçi olduğu bütün sorunların bu planla aşılacağını ifade eden Şener, önümüzdeki Pazartesi günü, eylem planının nasıl uygulanacağı, koordinasyon ve sekreterya göreviyle ilgili, gerek koordinasyon gerek sekreteryanın diğer bakanlıklarla ilişkileri konusundaki düzenin bir genelgeyle duyurulacağını bildirdi.

Şener, Acil Eylem Planı'nın ilk sonuçlarının içinde bulunduğumuz Kasım ayında ortaya çıkacağını söyledi.

MALİ MİLAT İMZADA

Şener, Mali Milat ve Nereden Buldun yasalarını iptal eden yasa tasarısının da Bakanlar Kurulu Toplantısı'nda imzaya açıldığını belirtti.

Ramazan Bayramı'nda ekstra tatil yok

Bakanlar Kurulu, Ramazan Bayramı tatili süresini uzatmayı uygun görmedi. Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada Ramazan Bayramı'nda resmi bayram tatili neyse onun uygulanacağını kaydeden Abdüllatif Şener, ekstradan tatil olmayacağını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!