Aç ve üzgünken alışverişe çıkmayın

Güncelleme Tarihi:

Aç ve üzgünken alışverişe çıkmayın
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2012 00:00

Tüketicinin Korunması Genel Müdürlüğü’nden “Plan dışı harcama yapmamak için alışverişe aç, yorgun, üzgün ve hasta çıkmayın” önerisi geldi.

Haberin Devamı

Genel Müdürlük, vatandaşın alışveriş sırasında izlemesi gereken pratik adımları tek tek sıraladı. Bilinçli tüketiciye “Satıcının davranışlarına dikkat edin, alışveriş sırasında uyanık ve bilinçli hareket edin” denilen 22 maddelik tavsiye listesinde özetle şu öneriler yer aldı:

· Oyuncaklarda, ev aletlerinde, çimento gibi inşaat malzemelerinde, asansörlerde, kan kitleri, gebelik testleri gibi tıbbi malzemelerde, düdüklü tencere gibi patlayabilir basınçlı kaplarda CE işareti arayın.

· Satın alınan mal ve hizmetlerin mutlaka satış fişi veya faturasını alın. Böylece hem kayıt dışılık ve vergi kaçağı önlenir hem de ayıplı çıkan bir mala karşı seçimlik haklarınızı kullanırken problem yaşamazsınız.

· Büyük mağaza ve marketlerin indirim günlerini takip edin.

Haberin Devamı

· Ancak indirimli satışlarda malın modelinin eski, serisinin bitmiş ya da ayıplı olabileceğini göz önünde bulundurun.

· Alışverişi, tekrar geriye dönmeden, hafif malları önce, ağır malları en sona bırakacak şekilde planlayın. Bakliyat, makarna, deterjan, sabun ve kişisel bakım ürünlerini toptan alın.

· Kapıya gelen satıcıya karşı temkinli davranın ‘evet’ demeden önce aynı malın çarşıdaki fiyatını ve kalitesini araştırın. Hediye ve çekiliş kuponu gibi vaatlere kanmayın.   

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!