Abramoviç: Berezovsky beni para sağdığı inek gibi görüyor

Güncelleme Tarihi:

Abramoviç: Berezovsky beni para sağdığı inek gibi görüyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2011 00:00

Rus milyarder Roman Abramoviç, sürgündeki oligark Boris Berezovsky’nin kendisine, para sağdığı inek gibi davrandığını öne sürdü.

Haberin Devamı

Abramoviç’in Rusya’nın önde gelen isimlerinden biri olmasını sağladığını iddia eden Berezovsky, bu nedenle Abramoviç’ten 6 milyar dolar almak için dava açtı. Gelecek hafta görülecek dava öncesinde konuşan Abramoviç, “2001’de helikopterimle Fransa Alplerindeki bir tatil köyüne gidip Berezovskiy’e ilişkimizi bitirmek için 1 milyar dolar ödemeyi kabul ettim. Ama o hâlâ bana para sağdığı inek gibi davranıyor” ifadesini kullandı.
Servetimde hiç payı yok
Açlık seviyesinden yaklaşık 20 milyar dolarlık servete kavuşan Abramoviç, duruşma öncesi verdiği savunmada şu ifadeleri kullandı: “Kendisinin benim servetimde hiç bir payı yoktur. Ben servetimi tamamen kendi çalışmam, emeğim ve aldığım risklerle yarattım. Ben onun bakıcısı değilim. Ona hem maddi hem maneci olarak destek vermek zorunda da değilim. Onun hayatını südürmesi için sıra dışı taleplerini de yerine getirmeyeceğim. Son 6 yılda kendisine 2.5 milyar dolar para verdim. Artık yeter. Berezovsky çok zeki ama aşırı derecede megaloman. Bizim iş ilişkimiz tamamiyle noktalandı. Ancak halen benden kendisinin özel harcamalarımı karşılamamı istiyor. Kendisinin maddi gücü yerinde olan pek çok arkadaşı var. İstediğini onlardan alsın.”

Haberin Devamı

Berezovsky’nin desteğiyle zengin oldu

THE TIMES’ın manşetten yayınladığı özel habere göre İngiltere’nin en zengin ikinci ismi olan Abramoviç, Berezovsky’nin desteğiyle kendi iş imparatorluğunu kurdu. Haberde ayrıca Abramoviç’in ödemeleri parça parça yaptığı, buna gerekçe olarak da Çeçen suç örgüterinin misillemesi ile karşı karşıya kalmaktan korkması gösterildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!