Aboneyim abone!

Güncelleme Tarihi:

Aboneyim abone
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2016 22:24

Teknoloji çağı ile beraber artık aylık sabit giderlerimiz de artıyor. Online müzik, film, dizi ve oyun derken her bir servis için ortalama 10 TL ödüyoruz. Ancak buna rağmen yapılan abonelikler kullanıcılara satın alma seçeneğinden kurtararak cüzdanlarından daha az para çıkmasını da sağlıyor.

Haberin Devamı

ELEKTRİK, telefonu, su, doğal gaz ile başlayan abonelikler teknolojinin hayatımıza girmesiyle beraber hızla artıyor. Cep telefonu, internet ve ödemeli televizyon üyeliklerinden sonra online müzik, film, dizi, veri depolama, e-kitap ve hatta oyun platformlarına abone olunuyor. Teknoloji ile artan abonelik modelinin faydası ise çok.

Tüketicilere sınırsız seçenek sunan abonelik modeli, aynı zamanda tek tek almak yerine aylık sabit ücretlerle sunuluyor. Örneğin önceden dinleyeceğimiz albümleri veya şarkıları satın alırken artık, abone olarak sınırsız seçeneğe sahip olabiliyoruz. Bu da kullanıcıların cebinde daha fazla para kalmasını sağlıyor. Madalyonun diğer tarafında ise abonelik servislerinin artmasıyla beraber, tüketicilerin cebinden aylık olarak çıkan sabit ücret de arttı. Müziği, filmi, dizisi ve e-kitabı derken tüm bu aboneliklerin bir aylık maliyeti ortalama 100 liraya çıktı. Bu yüzden teknolojiyle beraber sunulan abonelik sistemine sahip olan yenilikleri bir araya getirdik.

Haberin Devamı

Sınırsız müzik
ABONELİK modeline sahip olan en iyi örneklerin başında online müzik servisleri geliyor. Spotify ile başlayan ve daha sonra Apple Müzik ile devam eden bu trend günümüzün olmazsa olmazları arasına girmeyi başardı. Bu şirketlerin sunduğu online müzik abonelikleri 9.99 liralık fiyata sahip. Şu anda pazardaki yabancılara karşı yerliler de rekabet ediyor. Turkcell Müzik ve TTNET Müzik bu şirket arasında yer alıyor. Söz konusu platformlara abone olan kullanıcılar, 30 milyon şarkılık arşivlerde bir ay boyunca sınırsız müzik dinleyebiliyor.

Arşiv yerine hesabında dursun
Abonelik modellerini kullanmaya başlayan bir diğer alan ise film ve diziler oldu. Daha önce satın al veya kiralama modeliyle tüketicilere filmler sunan şirketler, artık aylık abonelik modelini kullanıyor. İlk akla gelen örnek ise geçtiğimiz ay Türkiye’de kullanıma açılan Netflix oldu. Aylık 12.99 TL’den başlayan fiyatlarla abonelerine içerikler sunan şirkete alternatif olarak her gün yenir bir film sunan MUBİ de bulunuyor.

USB bellekleri tarih yapacak

Haberin Devamı

Son zamanlarda en çok duyulan kavramların başında ‘bulut’ kavramı geliyor. Kullanıcıların verilerini internet üzerinde saklamasını sağlayan bu servisler de artık abone olmaya başladıklarımızın başında geliyor. Fotoğraflar, videolar ve diğer tüm dosyalarımızı saklayan bu servisler, artık hem teknoloji şirketleri hem de iletişim operatörleri tarafından sunululuyor. Özellikle kaybetmek istemediğiniz dosyalar için kullanılan bu servislerin abonelik ücretleri ise kapasiteye göre aylık 10 TL’den başlıyor. Kullandığını akıllı cihaz ve bilgisayar markasına göre Dropbox ve iCloud gibi alternatifler bulunuyor.

E-kitap yeni dönem

Teknolojideki bu son trend e-kitaplarda da kullanılmaya başlanmış durumda. E-ticaret devi Amazon’un hayata geçirdiği bu model ile kullanıcılar okuyacakları e-kitapları tek tek satın almak yerine abone oluyor ve bir ay boyunca sınırsız olarak kitap okuyabiliyor. Aylık 9 dolar olan bu abonelikte aile paketi seçenekleri de yer alıyor. Bu model şu anda Türkiye’de henüz kullanılmıyor. Ancak önümüzdeki dönemlerde yerli şirketlerin bu konuda adım atması bekleniyor.

Haberin Devamı

Yılda 24 oyun ücretsiz
Video oyunlarda da abonelik modeli tüketicilere sunuldu. Tek tek oyun almak yerine abone olarak ücretsiz oyun indirilmesini sağlayan bu model, özellikle oyun konsollarında yer alıyor. Playstation’da ‘Plus’ ve Xbox’da ‘Live Gold’ olarak sunulan bu paketlerin fiyatları aylık 18.99 TL’den başlıyor. Playstation, kullanıcılarına her yıl 24 oyunu ücretsiz olarak sunarken Xbox’taki ücretsiz oyunlar da her ay yenileniyor. Buna ek olarak kullanıcılara özel indirimler de sunuluyor.

 OYUN DÜNYASI

Söz sırası gerçek kahramanın
Marvel’in en önemli karakterlerinin başında gelen Deadpool, sinemalarla beraber oyun konsollarındaki yerini aldı. Şimdiye kadarki Marvel karakterlerinden en üstünü olarak bilinen Deadpool’un oyunda da artık söz sırası gerçek kahramanın oluyor. Playstation 4 ve Xbox One platformlarında yer alan oyunun satış fiyatı 180 TL.

Haberin Devamı


HAFTANIN TRENDİ

Şarjdaki telefonu
yere koymayın
AKILLI telefonunu şarj edecek priz buldunuz. Ancak telefonu koyacak yer yok. Bu durum hepimizin başına gelmiştir. Bu sorunu çözmek için yola çıkan ‘BlueLounge’ şarj standı direkt olarak prize takılıyor. Ürünün satış fiyatı 120 TL.


UYGULAMA

Tam yazarlara göre
ARTIK not tutmak için defteri kalemi bir kenara bıraktık. Ya bilgisayar ya da akıllı cihazlarımız artık bu işi görüyor. Akıllı telefonlarda yer alan not tutma uygulaması size hitap etmiyorsa iA Writers adındaki uygulamayı mutlaka deneyin. Yazı yazmak için odaklanılmasını sağlayan uygulamayı 12 TL’ye indirebilirsiniz.
acan@hurriyet.com.tr




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!