AB'nin Türkiye Raporu'nda 'Et' detayı

Güncelleme Tarihi:

ABnin Türkiye Raporunda Et detayı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2018 23:05

Avrupa Birliği (AB) 2018 yılı Türkiye Raporu, tarım ve gıda alanlarındaki uygulamalara da yer verdi. Raporda, et ithalatında kotaların doğru ve şeffaf yönetilmesi talebinde bulunuldu.

Haberin Devamı

AB İlerleme Raporunda 11 Nolu Tarım ve Kırsal Kalkınma ile 12 Numaralı Bitki Sağlığı, Gıda Güvenliği fasıllarında da gelişmeler yer aldı. İlgili bölümde şu ifadeler kullanıldı.

Tarımsal istatistik üretmeye yönelik bir strateji benimsenmeli. AB politikaları ile daha fazla uyum için ödemelerin üretimden ayrılması ve alan bazlı ödemelerin çapraz uyum standartlarına bağlanması gerekiyor.

Et ithalatının kapsamı taze soğutulmuş sığırları kapsayacak şekilde genişletildi ama kota doğru ve şeffaf şekilde uygulanmalı. Organik tarımın ilkeleri ve uygulanması üzerine düzenlemenin uyumunda ilerleme sağlandı.

Genel gıda güvenliğine ilişkin müktesebatın uyumlaştırılmasında ve uygulanmasında sınırlı ilerleme kaydedildi. AB müktesebatı ile veteriner politikasını tam olarak uyumlaştırmak için çalışmalar yoğunlaştırılmalı. Kara ve deniz sınırların ve İstanbuldaki Sabiha Gökçen Havalimanında sınır denetim noktaları hala tam olarak çalışmıyor."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!