ABN Amro: Türkiye'nin karnesi ‘pekiyi’ dolu

Güncelleme Tarihi:

ABN Amro: Türkiyenin karnesi ‘pekiyi’ dolu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2000 00:00

Haberin Devamı

ABN Amro, Türkiye'de uygulanan ekonomik programın iyi gittiğini belirterek, ‘‘Türkiye'nin karnesi, şimdiye kadar kamu maliyesi, para ve döviz politikaları uygulamaları ve özelleştirmede ilerleme açısından ‘A' notlarıyla dolu’’ görüşünü savundu.

ABN Amro tarafından dün İngiltere’nin başkenti Londra'da düzenlenen seminerde sunulan raporda, Türkiye ekonomisindeki makroekonomik gelişmeler incelendi. Raporda, Cumhurbaşkanlığı seçimindeki belirsizliğin de geride kalmasıyla devam eden yeniden derecelendirme incelemelerinde yapısal reformların öncelikli olarak değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekildi.

Bütçede faiz dışı fazlanın 4.8 milyar dolarla hedefin iki katından fazlasına ulaştığı hatırlatılan raporda, GSM lisans ihalelerinden gelen beklenmedik kaynakla birlikte faiz dışı fazlanın iç borçları orantılı olarak azaltacağı vurgulandı.

GSM SÜRPRİZİ

Raporda ayrıca, POAŞ'taki kamu hisselerinin başarılı blok satışı ve TÜPRAŞ'ın halka arzının şimdiden yıllık özelleştirme nakit geliri hedefinin yüzde 85'ine yakın bir meblağ sağladığı belirtilerek, KDV ile birlikte 2.9 milyar dolarlık GSM lisans devrinin hem Hazine için beklenmedik bir gelir, hem de reform programına güven sağlama anlamına geldiği görüşü savunuldu.

Raporda, tarım politikası ve bankacılık sektöründeki konsolidasyonun da hükümetin siyasi kararlılığının mihenk taşları olacağı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!