ABM'den KOBİ'lere destek

Güncelleme Tarihi:

ABMden KOBİlere destek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2005 14:07

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Genel Sekreteri Mesut Ölçal, Gaziantep Avrupa Bilgi Merkezi'nin (ABM) kurulduğundan bu yana 200 firmaya Avrupa Birliği (AB) fonları hakkında bilgi verdiğini, 16 AB projesine de destek sağladığını söyledi.

Ölçal,  ABM'lerin KOBİ'lerin AB ve Tek Pazar'a adaptasyonunu hızlandırmak amacıyla Avrupa Komisyonu'nun 1987 yılında oluşturmaya başladığı KOBİ bilgi ağı olduğunu belirtti.
Bilgi ağının amacının işletmelerin topluluk destek hizmetlerine, programlarına ve ağlarına en kolay erişimini ve bu hizmetlerin koordinasyonunu sağlamak olduğunu ifade eden Ölçal, şöyle konuştu:
“Merkez ile ayrıca AB'nin çalışmaları sonucu ortaya çıkan Avrupa ölçeğindeki bilginin KOBİ'lere ulaştırılması, KOBİ'lere yönelik politikaların oluşturulması için Avrupa Komisyonu'nun ihtiyaç duyduğu bilgilerin toplanması hedeflenmektedir. Halen 42 ülkede KOBİ'lere hizmet veren 300 ABM bulunuyor.”
Ölçal, kuruluş anlaşmaları Avrupa Komisyonu ve GTO arasında 2003'te imzalanan proje kapsamında Gaziantep ABM'nin projeye ev sahipliği yapması nedeniyle GTO bünyesinde kurulduğunu bildirdi.

ABM'lerin çok çeşitli alanlardaki uzmanları aracılığıyla mevcut ya da yeni girişimlerde bulunan işletmelere destek sağladığını ve KOBİ'lerin en güncel ve geçerli bilgi ve desteğe ulaşmasına aracılık ettiğini ifade eden Ölçal, şöyle devam etti: “2004 yılından bu yana faaliyetlerini sürdüren Gaziantep ABM, bu sürede firmalara AB kaynaklı krediler başta olmak üzere devlet yardımları, AB politikaları, sektör ve ülke raporları, AB standartları, AB fonları ve ülke mevzuatları hakkında bilgiler verdi. Ayrıca ürün ve hizmetlerini pazarlamak isteyen firmalara da ilgilendikleri konulara göre kendileri ile aynı sektörde faaliyet gösteren imalatçı firmaların iletişim detaylarını sundu. ABM kurulduğundan bu yana bölgede bulunan yaklaşık 200 firmaya AB fonları hakkında bilgi verdi ve 16 AB projesi'ne destek sağladı.”
Ölçal, ABM'nin firmalardan AB ve ülke mevzuatları konusunda gelen 200'e yakın bilgi talebini karşıladığını ve 150'yi aşkın sayıda farklı sektör ve ülkeye yönelik rapor hazırladığını ifade etti.
Avrupa Komisyonu Müteşebbis Genel Müdürlüğü tarafından verilen bilgiye göre, Gaziantep ABM projesinin başarılı çalışmaları sonucunda faaliyetlerine 31 Aralık 2006'ya kadar devam edeceğini dile getiren Ölçal, şunları kaydetti:
“Türkiye-AB ilişkilerinde en önemli misyonlardan birini üstlenen illerin başında Gaziantep geliyor. AB ile olan ilişkilere her zaman özel bir yer veren Gaziantep bölge ile AB arasında kurulan diyaloglar ve işbirliklerinde etkin koordinasyon görevini sürdürüyor.”
(AA)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!