Abdullah Gül Üniversitesi’nde Stanford modeli uygulanacak

Güncelleme Tarihi:

Abdullah Gül Üniversitesi’nde Stanford modeli uygulanacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2012 00:00

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, NATO zirvesinin ardından Chicago’dan sonra geçtiği San Francisco’da teknoloji şirketleri ziyaretlerine başladı.

Haberin Devamı

Gül, önceki gün Stanford Üniversitesi’nde girişmicilik üzerine bir konuşma yaptı. Konuşmanın ardından da Gül’e eşlik eden heyetteki uzmanlar, üniversite içinde incelemelerde bulundu. Heyettekilerden Abdullah Gül Üniversitesi Genel Sekreteri Melih Çalıkoğlu ve mimar Alişan Çırakoğlu, üniversitede uzun süre incelemelerde bulundu. Çırakoğlu, Stanford’u 2013’te öğrenime başlanaması planlanan Kayseri’deki Abdullah Gül Üniversitesi kampusuna model oluşturmak için gezdiklerini söyledi. 3 bin dönüme kurulacak Abdullah Gül Üniversitesi’nde 300 bin metrekare inşaat alanı olacak. Metrekare başına yaklaşık 1000 dolarlık bir maliyet olacağı düşünüldüğünden üniversite toplam 300 milyon dolara mal olacak. Cumhurbaşkanı Gül, kendi adını taşıyan üniversitenin tüm detaylarıyla bizzat ilgileniyor. 10 yıllık bir dönem içinde tamamlanması düşünülen inşaatın planlarının da modern üniversite mimarisine uygun olması için çalışılıyor. Çırakoğlu, iklimi soğuk Kayseri ile öğrencilerin terlik ve şortla dolaştıkları San Francisco’nun birbirinden farklı ama kampusta yaptıkları incelemenin ilham verici olduğunu belirtti. Mühendislik ağırlıklı olacak üniversitenin ağaçlandırmasına şimdiden başlandığını, hazırlık binasının temelinin atıldığını, öğrencilerin mümkün olduğunca kampusta vakit geçirmelerini amaçlayan planlamanın ise sürdüğünü belirtti.
Apple’ın CEO’sundan sunum
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, daha sonra 6 kişilik bir heyetle Apple şirketini ziyaret etti. Ziyarette Gül ve beraberindekilere Apple’ın konferans salonunda şirketin CEO’su Tim Cook tarafından sunum yapıldı. Cook, iPhone 5’in ne zaman çıkacağı gibi şirket sırlarına giren konularda cevap veremeyeceğini söyledi. Gül, Apple ziyaretinin ardından ise Palo Alto’daki Four Seasons Oteli’nde yatırımcılarla bir araya geldi. Teknoloji alanında girişimci Türklerin de yer aldığı gruptakiler, Gül’e kendileri ve yaptıkları işleri anlattılar.
Google ve Facebook
Gül ve heyet, dün de Google ve Facebook’a ziyarette bulundu. Gül’ü Google’ın kurucusu Sergey Brin karşıladı. Gül, sonra Facebook’a geçti. Ziyarette şirketin kurucusu, kapüşonlu CEO Mark Zuckerberg bulunmadı. Bu ziyaretleriyle ilgili bilgileri ve fotoğrafları twitter’dan da paylaşan Cumhurbaşkanı.  Apple’da CEO Tim Cook, Hayrünnisa Gül ve Ahmet Gül birlikte poz verdi.

Haberin Devamı

Ahmet Gül de heyette

Haberin Devamı

ABDULLAH Gül’ün San Francisco temaslarında, bütün toplantılara giren bir diğer isim Cumhurbaşkanı’nın oğlu Ahmet Gül oldu. Halen internetteki açık artırma sitesi e-Bay’de çalışan Ahmet Gül, Stanford Üniversitesi’nde eğitim görmüştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!