ABD'li Cummins İzmir'de fabrika açıyor

Güncelleme Tarihi:

ABDli Cummins İzmirde fabrika açıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2012 00:07

Dünyanın önde gelen dizel motor üreticilerinden olan ABD’li Cummins, ESBAŞ’ta kurduğu Türkiye Filtre Fabrikası’nın açılışını 2 Temmuz Pazartesi günü gerçekleştirecek. Toplam 70 milyon dolarlık yatırımla İzmir’de filtre ve jeneratör üretecek olan şirket, 5 yıl içinde istihdamını da 800’e yükseltecek.

Haberin Devamı

 

ABD merkezi yakıt sistemleri, emisyon çözümleri ve elektrik üreten sistemler dahil olmak üzere motor ve ilgili teknolojiler tasarlayan ve üreten Cummins Inc. Türkiye Filtre Fabrikası’nın açılışı 2 Temmuz Pazartesi günü düzenlenen törenle gerçekleşecek. 2011 yılının Mayıs ayında temeli atılan ve kısa sürede tamamlanan fabrikada ilk etapta 80 kişi işe alındı ancak bunun 2015 yılı sonuna kadar 500’e çıkarılması hedefleniyor. Açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ESBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mary Tuncer, Cummins Indıa Ltd. Başkanı Anant Talaulicar ve Cummins Filtration Başkanı Joseph Saoud’un yapacağı fabrika, Cummins’in Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’daki müşterilerine kolaylıkla ulaşacağı bir üs konumuna da gelecek.

İZMİR FABRİKASI ÖRNEK TESİS OLACAK

Toplam 13 bin metrekare üretim alanı ve 5 bin 500 metrekare ofis alanı bulunacak tesislerde üretim alanının zaman içinde 40 bin metrekareye çıkarılması planlanıyor. Şirket yetkililerinin verdiği bilgiye göre, İzmir fabrikası sınıfında en iyi ürünlerin üretildiği ve Cummins temel değerlerinin yaşatıldığı ’örnek’ bir tesis olarak kabul edilecek. 


Cummins Inc. yakıt sistemleri, kontrolleri, hava işlemesi, filtreleme, emisyon çözümleri ve elektrik üretim sistemleri de dahil olmak üzere hizmet motorları ve ilgili teknolojileri tasarlayan, üreten, dağıtan birbirini tamamlayıcı iş birimlerden oluşuyor. Merkezi ABD Indiana’da bulunan Cummins’in bünyesinde küresel olarak 44 bin çalışanı, 600 şirket ve bağımsız distribütör merkezleri ve 6 bin 500 bayiden oluşan ağıyla yaklaşık olarak 190 ülke ve bölgede müşterilerine hizmet veriyor. 2011 yılında 18 milyar dolar satış gerçekleştiren Cummins'in aynı dönemde karı 1.85 milyar dolar oldu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!