AB'den Staples ve Office Depot birleşmesine inceleme

Güncelleme Tarihi:

ABden Staples ve Office Depot birleşmesine inceleme
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2015 14:50

Avrupa Birliği (AB), kırtasiye ve büro malzemeleri mağazalar zinciri olan Staples'in Office Depot'u satın almasıyla ilgili rekabet soruşturması başlattı.

Haberin Devamı

Avrupa Komisyonu'ndan yapılan açıklamada, her iki şirketin de kırtasiye ve büro malzemeleri satışında faaliyet gösterdiği anımsatılarak, Staples'in rakibi Office Depot'u satın almasının tüketiciler için fiyat artışına neden olacağına ve piyasadaki seçenekleri azaltacağına ilişkin endişelerin bulunduğu kaydedildi.

Şirket birleşmesiyle ilgili, Avrupa Komisyonu'nun rekabetten sorumlu üyesi Margrethe Vestager da "İster küçük, ister büyük boyutta olsun bütün şirket ve kurumlar günlük faaliyetleri için ofis malzemelerine ihtiyaç duyuyor. Bu soruşturmayı, birleşmenin rekabete olumsuz etkisi olamaması için başlatıyoruz" açıklamasını yaptı.

ABD merkezli Staples ve Office Depot firmaları, kırtasiye ve ofis malzemeleri alanında birçok ülkede faaliyet gösteriyor. Staples, şubat ayında Office Depot'u satın almak için 6,3 milyar dolar teklifte bulunmuştu.

Komisyon, 10 Şubat'a kadar şirket birleşmesiyle ilgili kararını verecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!