AB'den Kayserili mobilyacılara destek

Güncelleme Tarihi:

ABden Kayserili mobilyacılara destek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2009 15:35

Orta Anadolu Kalkınma Birliği tarafından hazırlanan, Kocasinan Belediyesi ve Kayseri Marangozlar Mobilyacılar ve Döşemeciler Odası'nın ortağı olduğu 'Mobilya Sektörü İnovasyon, Dış Ticaret, Pazar Araştırma, Ortak Makina Parkı ve Eğitim Merkezi Projesi'ne AB'nin 4,7 milyon avro hibe desteği vereceği bildirildi.

Vali Yardımcısı Fahri Oluk, Kocasinan Belediyesi'nde düzenlediği basın toplantısında, AB'nin çeşitli mali araçlarla Türkiye'nin gelişmesine ve kalkınmasına katkıda bulunduğunu söyledi.

AB'nin iller, bölgeler ve sektörler arasındaki gelişmişlik farklarını kullandırdığı hibelerle ortadan kaldırmaya çalıştığını ifade eden Oluk, bu fonları da akredite ettiği çeşitli kurumlar üzerinden kullandırdığını kaydetti.

Oluk, Orta Anadolu Kalkınma Birliği tarafından hazırlanan 'Mobilya Sektörü İnovasyon, Dış Ticaret, Pazar Araştırma, Ortak Makina Parkı ve Eğitim Merkezi Projesi'ne de Sanayi ve Ticaret Bakanlığı üzerinden hibe yardımında bulunacağını belirterek, şunları anlattı:

“Projede, 10 bin metre kare ortak makina parkı, 8 bin metre kare fuar alanı, ilk adım girişimcilik merkezi, inovasyon merkezi, dış ticaret ve pazar araştırma birimi, 500 kişilik eğitim ve seminer salonu yer alacaktır. Toplam bütçesi 6 milyon 334 bin 964 avro olan proje bedelinin yüzde 75'i AB, yüzde 25'i ise ulusal katkı olarak ülkemizce karşılanacaktır.

Projemiz, bilgi ve iletişim teknolojilerine hakim, kurumsallaşmış, standartlara uygun üretim yapabilen, kendine özgün modelleriyle markasını oluşturmaya aday, inovasyon kültürünü geliştirip işinde uygulayabilen KOBİ'ler oluşturacak, bölge düzeyinde model bir yapı olarak örnek olacak ve kamu-sivil toplum işbirliğini artıracaktır. Ayrıca, şehir içerisine sıkışmış, gelişme potansiyeli olduğu halde uygun altyapıya sahip bir yer bulamayan yaklaşık bin 500 KOBİ için yeni bir cazibe ve kümelenme merkezi ve yeni bir sektörel sanayi bölgesi oluşumuna katkıda bulunmayı hedeflemektedir.”

Oluk, projenin yeni terminal arkasındaki 25 dönümlük bir arazi üzerinde uygulanmasının düşünüldüğünü ancak, yer konusunda henüz netlik kazanmadığını sözlerine ekledi.

Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız ise bugüne dek 15 esnaf sitesini hayata geçirdiklerini, son olarak da soğuk demirci esnafı için girişimlerde bulunduklarını anlattı.

AB tarafından desteklenen bu projenin Kayseri'yi Türkiye'nin 1 numaralı mobilya merkezi haline getireceğini dile getiren Yıldız, mobilyacı esnafından da süratle biraraya gelmelerini beklediklerini söyledi.

Kayseri Marangozlar Mobilyacılar ve Döşemeciler Odası Başkanı Mehmet Ali Çevrim de mobilya sektöründe çok farklı bir dönemin başladığını kaydetti.

Küresel ekonomideki rekabetin artık aynı sektördeki insanları biraraya gelmelerini zorunlu hale getirdiğini vurgulayan Çevrim, projenin temelini de bu fikrin oluşturduğunu belirtti.

Projenin gelecek yıl hayata geçirilmesi planlanıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!