AB'den alınan kredi 1.3 milyar euro oldu

Güncelleme Tarihi:

ABden alınan kredi 1.3 milyar euro oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2009 13:05

Avrupa Birliği (AB) Genel Sekreterliği Ekonomik ve Mali Konular Daire Başkanı İnci Ataç, Türkiye'nin son yıllarda artan projeler karşılığında, Avrupa Birliği'nden (AB) 1.3 milyar Euro yardım aldığını söyledi.

Haberin Devamı

Sakarya'nın Kocaali Belediyesi tarafından “Avrupa Komisyonu (AB) Mali Yardımları Bilgilendirme Toplantısı” düzenlendi.

Toplantıda konuşan Ataç, Türkiye'de her geçen gün AB'ye sunulan proje sayısının çoğaltığını ve buna paralel olarak AB'den gelen mali yardımlarının da arttığını belirtti.

Kurumların ve kişilerin AB'den destek olmak için, çok güzel projelere imza attıklarını ifade eden İnci, şunları söyledi:

“Özellikle son 5 yılda proje sayısı ve kalitesi gittikçe arttı. Türkiye son yıllarda artan projeler karşılığında, AB'den 1.3 milyar Euro yardım aldı. Bu alınan yardımlar zamanla ikiye katlanacak. Hazırlanan projelerin kabul edilmesi için, çok dikkat edilmesi gerekiyor.

Yapılan çalışmalarda Avrupa Birliği uyum yasalarına uygun hareket etmek ve istihdam sağlamak amacıyla proje hazırlanması şart. Bunun yanında projeleri onaylanmayan bir pişman, onaylanan bin pişman. Çünkü projeleriniz onaylansa bile AB, uyum yasaları gereği proje için kurallar koyuyor ve mutlaka denetimini yapıyor. Bu yüzden projenin devamını sağlamak, daha büyük bir sorumluluk gerektirmektedir. Fakat bu uygulama bizleri, daha düzenli ve disiplinli çalışmaya itiyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!