ABD'deki yarışmaya 658 marka katıldı, 4 ödülle Türkiye'ye döndü

Güncelleme Tarihi:

ABDdeki yarışmaya 658 marka katıldı, 4 ödülle Türkiyeye döndü
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2018 11:43

Kadın girişimci Bahar Alan'ın kurucusu olduğu zeytinyağı markası Nova Vera, Amerika'dan 4 ödülle döndü. Alan konuya ilişkin yaptığı açıklamada, aldıkları ödüllerin Türkiye zeytinyağı sektörü için de önemli bir kazanım olarak gördüklerini kaydetti. Anılan yarışmaya 21 ülkeden 658 farklı zeytinyağı markası katıldı.

Haberin Devamı

Şirketten yapılan açıklamaya göre, dünyanın en önemli zeytinyağı yarışmalarından Los Angeles International Extra Virgin Olive Oil Competition’da 3’ü altın olmak üzere toplamda 4 madalyayı Nova Vera kazandı. Açıklamaya göre, söz konusu yarışmaya marka bu yıl ilk kez katıldı. Açıklamaya göre marka, bu yıl natürel sızma zeytinyağları arasında Türkiye’den altın madalya alan tek üretici oldu.

ABDdeki yarışmaya 658 marka katıldı, 4 ödülle Türkiyeye döndü


Nova Vera’nın kurucusu Bahar Alan konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Zeytinin sahip olduğu faydalı bileşenleri zeytinyağına aktarmak, besin değerini korurken lezzetini açığa çıkarmak ancak onu doğru işleyebildiğimizde mümkün oluyor. Elde ettiğimiz başarıda, bu alandaki hassasiyetimiz ve yarattığımız fark çok etkili oldu. Ödüllerimizi sadece kendi markamız için değil, Türkiye zeytinyağı için bir kazanım olarak görüyoruz” şeklinde konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!