ABD vatandaşlığı için doğum turizmi

Güncelleme Tarihi:

ABD vatandaşlığı için doğum turizmi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2012 00:00

AMERİKA’da doğan bebeklere vatandaşlık hakkı verilmesi Türkiye’de yeni bir sektör yarattı. Her yıl ortalama 250 Türk kadını bebeğini ABD’de doğururken bu sayı hızla artıyor. Yaklaşık 30 bin dolara mal olan doğum için Türkler 7.5 milyon dolar harcarken, talebi gören tur şirketleri de ‘ABD’de doğum paketi’ hazırladı.

Haberin Devamı

ABD’de doğan çocuğa vatandaşlık hakkı verilmesi Türkiye’de yeni bir sektör yarattı. Farklı ülkelerden 10 bin kadın her yıl ABD’de doğum yapıyor. Bu ülkede doğan Türk bebeklerinin sayısı yılda ortalama 250’yi bulurken, bu sayı her yıl artış gösteriyor. Sektördeki talebi gören şirketler ise “ABD’de doğum paketi” hazırlamaya başladı. Bu özel tur paket programına 30 bin dolar ödeyen Türkler, bebeğinin çifte vatandaş olması için yılda yaklaşık 7.5 milyon dolar harcıyor.

3 AY ABD’DE KALIYORLAR

Dünyanın bir çok ülkesinden binlere kadın ABD’de doğum yaparken Türklerin sayısı da hızla artıyor. Türkler ABD’de daha çok Miami, Los Angeles, San Diego ve New York gibi yerlerde doğum yapmayı tercih ediyor. Doğum için yaklaşık 3 ay ABD’de yaşayan Türkler, kiralık rezidanslarda konaklıyor. ABD’de doğumu tercih edenlerin başında ise Çinli, Rus ve Arap zenginler geliyor.

ABD’de doğum için özel paket programlar hazırladıklarını dile getiren ‘Yeni Bir Hayat’ Yönetim Kurulu Başkanı Şevki Akaydın, şöyle konuştu: “Danışmanlık, vize, uçak bileti, hastane, havalimanında karşılanma, konaklama, araç kiralama, cep telefonu 24 saat destek hattı gibi çalışmaları bir paket olarak hazırladık. Bu paket içerisinde konaklamayı müşteriler seçiyor. Her türlü hizmeti alabiliyorlar. Bu paketlerin fiyatları ortalama 30 bin dolar seviyesinde.”

Haberin Devamı

REHBER DE VERİLİYOR

Doğum paketlerini ailelerle birlikte hazırladıklarını anlatan Şevki Akaydın, “Öncelikle doğumu için eyalet ve hastaneyi seçmek gerekiyor. Ailelerin isteklerine göre doğum paketi oluşturuyor. Daha sonra bütçe hazırlanıyor. Doğumu gerçekleştirene kadar günlük hayatta ve tedavi aşamalarında Türkçe bilen rehber veriliyor. Bebeğin doğumundan hemen sonra sosyal güvenlik numarası, doğum sertifikası ve pasaport işlemlerinin tümü bizim tarafımızdan yapılıyor” dedi.

Arap zenginlere ABD’de lüks doğum

ABD’de doğumla ilgili olarak Arap ülkelerinden büyük bir talep geldiğini söyleyen Şevki Akaydın, “Önümüzdeki dönemde Dubai’de bir ofis açacağız. 70 bin dolarlık doğum paketleri hazırlayıp Arap zenginleri de ABD’ye taşıyacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı


ABD’de doğan bebeğin hakları

YENİ Bir Hayat Yönetim Kurulu Başkanı Şevki Akaydın, Amerika’da doğumu cazip kılan nedenleri ise şöyle sıraladı:
· Amerika’da doğan bir bebek vatandaşlık hakkını elde ediyor.
· İleride eğitim ve çalışma haklarına sahip oluyor.
· Çocuk doğduğu eyaletin üniversite ücretlerinde yüzde 80 oranında indirim sahibi oluyor.
· 21 yaşına gelinceye kadar anne ve baba Amerika’da yaşama izni alabiliyor.
· Türkiye’de yabancı öğrenci kontenjanından faydalanıp okul ve üniversitelere sınavsız geçiş yapabiliyor.
· Türkiye’de sadece yabancı öğrencilerin okuduğu okullarda eğitim görebiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!