ABD: Büyükler ithalat yapsın, krizi bitirsin

Güncelleme Tarihi:

ABD: Büyükler ithalat yapsın, krizi bitirsin
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 1999 00:00

Haberin Devamı

ABD Hazine Bakanı Robert Rubin, güçlü ve ses getiren ekonomik politikaların küresel ekonominin içinde bulunduğuu mali krizden çıkmasında önemli rol oynayacağını söyledi.

Hazine Bakanı Rubin, İsviçre'nin Davos kentinde yapılan Dünya Ekonomik Forumu toplantısında yaptığı konuşmada, küresel düzeyde yaşanan mali krize değindi. Mali kriz içindeki küresel ekonomide son altı ay içinde, özellikle sanayileşmiş ekonomilerde büyümenin artırılması yönünde, bazı önemli gelişmelerin görüldüğünü belirten Rubin, bununla birlikte dünya ekonomisinin önünde hálá bir takım güçlüklerin bulunduğunu kaydetti.

Rubin, ‘‘Asya'da başlayan ve bütün dünyayı etkiliyen krizden edindiğimiz deneyimler, mali istikrar ve ekonomik büyüme için kesinlikle birbirine uyumlu makroekonomik ve yapısal reformlara gerek duyuluyor'' dedi.

İTHALAT ARTIRILSIN

Sanayileşmiş ülkelerin küresel ekonominin krizden çıkması için sınırlarını daha fazla ithalat yaparak açmasını isteyen Rubin, ülkesinin bu politikayı izleyeceğini teyit etti.

ABD'nin en büyük ticari ortakları konumunda olan Japonya ve Avrupa ile büyüme ve sınırlarını daha fazla ithalata açması konusunda yaşanan farklı düşencelerin ‘‘büyük eşitsizliklere'' yol açtığını ve bunun çözümlenmesi gerektiğini belirten Rubin, ‘‘bununla birlikte para birimi ABD Doları'nı ticaretin bir enstrümanı olarak kullanmayacağız'' dedi.

Son günlerde bazı batılı mali liderler tarafından ortaya atılan değişken kambiyo kur sistemini eleştiren Rubin, ‘‘Değişken kur sistemi en kötü olası bir sistemdir'' dedi. Rubin, güçlü ve ses getiren ekonomik politikalar para piyasasının sakinleştirilmesinde ve yatırımcıları güvenin sağlanması açısından önemli olduğuna değindi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!