Abbate'ye yeni talip

Güncelleme Tarihi:

Abbateye yeni talip
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2009 09:43

Kredi borcunu ödeyemediği için icra ile Halkbank'a satılan Türkiye'nin gömlek devi Abbate'ye Bisse talip oldu. Bisse'nin sahibi Mustafa Kefeli, Abbate ile ilgilendiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın yeğeni Mahmut Rauf Çataklı'nın sahibi olduğu Öztay Tekstil bünyesinde bulunan Abbate, kullandığı 7 milyon liralık krediyi ödeyemeyince icra yoluyla 10,9 milyon liraya Halkbank'a satıldı.

Abbate'nin Halkbank'a satıldığı haberi tekstil dünyasında büyük yankı uyandırırken, ürkiye'nin bir diğer gömlek devi Bisse, abbate'ye talip olduğunu açıkladı. Akşam Gazetesi'ne konuşan Bisse'nin patronu Mustafa Kefeli, Abbate markasına ve tesislerine talip olmayı düşündüklerini söyledi. Kefeli, şöyle konuştu:

"Bir dönem gömlek deyince Türkiye'de iki marka akla geliyordu: Bisse ve Abbate. Şimdi biz tek kaldık. Bu durum beni çok üzüyor. Keşke böyle 50  tane marka olsa idi.

Abbate'nin geldiği nokta, tamamen şirketin yaptığı yönetimsel hataların sonucu. Gereğinden fazla büyüyerek, plansız yatırım ve üretim yaptılar. Sonra da 'ne olursa olsun da ürünler satılsın' mantığıyla hareket ederek, markanın değerini düşürdüler."

Haberin Devamı

Yönetim kurulunda, Abbate'ye talip olma konusunu görüşmekte olduklarını bildiren Kefeli, 'Sadece kartel oluşturma tepkisi alır mıyız diye endişeleniyoruz. Bir marka, diğerini yuttu diye düşünülsün istemeyiz' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!