AB Komisyonu, Türkiye yardımını onayladı

Güncelleme Tarihi:

AB Komisyonu, Türkiye yardımını onayladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 1998 00:00

Haberin Devamı

Avrupa Birliği Komisyonu, Türkiye'ye yapılması planlanan mali yardım projesini kabul ederek, 135 milyon ECU tutarındaki kaynak aktarımını onayladı. Ancak karar oybirliğiyle değil oyçokluğuyla alındı. Türkiye'ye yönelik önerilerin kabulü için AB'nin karar organı Konsey'in onayı gerekiyor. AB kaynakları, 15 milyon ECU tutarındaki yardım için Konsey'de ‘oy birliği’ ilkesinin gerekli olduğunu, 135 milyon ECU tutarındaki yardım için ise ‘oy çokluğu’ ilkesinin yeterli olduğuna dikkat çekiyorlar

AB'nin karar organı Konsey, Türkiye ile ilişkilerin geliştirilmesi ve derinleştirilmesi stratejisi çerçevesinde Ankara'ya yeni mali kaynak aktarımını desteklemişti. Cardiff Zirvesi'nin ardından projeyi AB Komisyonu'na aktaran Konsey, konuyla ilgili çalışmaların başlatılması talimatını vermişti.

Gümrük Birliği'nin yoğunlaştırılmasını hedefleyen AB Komisyonu, alınacak tedbirler için üç yıllık sürede 15 milyon ECU yardım yapılmasını kararlaştırdı. Türkiye'nin ekonomik ve sosyal gelişmesine yardım için ise, yine üç yıllık sürede 135 milyon ECU tutarında kaynak sağlanacak.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!