AB göründü, size Simena ve Falez Otel'i satalım

Güncelleme Tarihi:

AB göründü, size Simena ve Falez Oteli satalım
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2004 01:39

Vakıfbank'ın yüzde 51 payla en büyük ortağı olduğu Taksim Otelcilik, 4'ü Antalya'da, biri Kuşadası ve bir diğeri Mersin'de bulunan 6 oteli satışa çıkarıyor. Taksim Otelcilik'in satışa çıkardığı oteller arasında borçlarına karşılık Örsa Holding'ten Vakıfbank'a geçen Falez Otel ile Ceylan Grubu'ndan yine Vakıfbank'a geçen Simena Tatil Köyü de bulunuyor .

Taksim Otelcilik'in 6 oteli satışıyla kan tazeleyeceğini anlatan Taksim Otelcilik Genel Müdürü Hür Turan Baş, "Antalya'da bulunan 5 yıldızlı Falez Oteli, Kemer'deki Simena Tatil Köyü, Side Palace, Alanya'daki Obaköy Oteli, Kuşadası'ndaki 4 yıldızlı Kuşadası Oteli ve 5 yıldızlı Mersin Oteli'ni satışa çıkardık. Sağlanacak gelirle yeni projeler için likidite sağlayacağız. Kıyı turizmi yanında yeni turizm alanlarına yöneleceğiz. Sağlık turizmine ve şehir otelciliğine de önem veriyoruz. Başta İstanbul olmak üzere büyük şehirlerde şehir otelleri açmak istiyoruz" dedi.

Baş, "Ekonomi iyi gittiğinden ve faiz alternatif bir yatırım aracı olmaktan çıktığından yatırımcılar sabit yatırımlara yöneliyor. Biz de gelen ilgiyi değerlendirerek 6 oteli satışa çıkarmaya karar verdik. Bu ihalede daha çok ilgi bekliyoruz. AB yönünde beklentiler var. Geçen yıl yabancı yatırımcılardan ilgi çok azdı. Bu yıl yoğun ilgi bekliyoruz" dedi.

Baş, ciddi taksitlendirme yaptıklarına dikkat çekerek, "Peşin tekliflerde yüzde 10 indirim yapıyoruz. Yüzde 25'ini peşin, 5 yıla kadar vade imkanı sunuyoruz. Bizim bir amacımız da sektörde yatırımcıların önünü açmak" dedi.

4 oteli 130 milyon dolara sattık

HÜR Turan Baş, geçen yıl yapılan 4 otel satışı için ise şunları söyledi: "Özelleştirmenin sorgulandığı bir dönemde, Side Tatil Köyü, Sultan Saray, Melita Apart ve Ceylan Otel'i sattık. Buradan 130 milyon dolar özelleştirme hasılatı elde ettik. 83 tane satış şartnamesi sattık ki bu Türkiye'de bir ilktir. Çok başarılı, şeffaf ve geniş katılımlı bir satış oldu. Beklentimizin üzerinde iyi sonuçlar elde ettik."

1000 dolar veren şartname alacak

ANTALYA'da bulunan 19 katlı 342 odalı 705 yatak kapasiteli 5 yıldızlı Falez Oteli, Kemer'de bulunan 360 odalı 900 yatak kapasiteli Simena Tatil Köyü, Side'deki 14 suit ve 260 odası bulunan 5 yıldızlı Side Palace, Alanya'daki 14 suit ve 260 odalı Obaköy Oteli, Kuşadası'ndaki 4 yıldızlı 80 odalı Kuşadası Oteli ve Türkiye'nin en yüksek şehir oteli olan 5 yıldızlı Mersin Oteli satışa çıkarıldı. Otellerin satış şartnamesi 1000 dolar olarak belirlendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!