AB Bakanı Bozkır'dan çok önemli pasaport açıklaması

Güncelleme Tarihi:

AB Bakanı Bozkırdan çok önemli pasaport açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2016 10:21

CNN Türk’te yayınlanan Hakan Çelik ile Hafta Sonu programına katılan AB Bakanı Volkan Bozkır sorulara cevap verdi. Bakan, AB ile vize serbestisi sonrasında yeni alınacak pasaportlar için önemli açıklamalar yaptı. Pasaportlarını son bir iki yılda değiştirmiş ve on yıllık pasaport almış kişilerin yeniden pasaport harcı ödemeyeceğini, sadece defter bedeli ödeyeceğini ifade etti.

Haberin Devamı

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, CNN Türk’te Hakan Çelik ile Hafta Sonu programına katılarak soruları yanıtladı. Bozkır, vizesiz AB seyahatinin birkaç ay içinde hayata geçme olasılığının yüksek olacağını belirterek, parmak izli pasaportlara geçiş yapılacağını söyledi. Brüksel’deki saldırılarla ilgili konuşan Bakan Bozkır, şöyle dedi:

"Bunun acıları biraz günler içinde ortadan kalkıp tekrar iç siyasetin dinamiklerine dönülünce orada bir çok insan diyecek ki tamam acımız büyük. Bu da şu anda ortadan kalktı ama arkadaş sen neden bu teröristi serbest bıraktın? Türkiye Cumhuriyeti’nin sana iade ettiği başka olaylarda var mı? Bana 37 bin kişinin ismini Avrupa Birliği ülkeleri vatandaşı bildirilmiş ben bunlara giriş yasağı koymuşum. Bir çoğunu da hudut dışı etmişim. Avrupa’da demek ki binlerce DEAŞ bağlantılı AB vatandaşı şu anda cirit atıyor. Bunların hepsi, canlı bomba olacağı anlamına gelmiyor. Bin tanesi olsa felaketi. Bunun tek çaresi işbirliği, istihbarat, bilgi paylaşımı. Ve birbirimize güvenmek. Eğer ben teröristi yakaladığımda ve bunun bağlantılarını saptadığımda Avrupa’ya geri gönderiyorsam, yav bu Türkiye’den geliyor ciddiye almayalım deme lüksü hiçbir ülkenin olamaz."

Haberin Devamı

AB Bakanı Bozkır, "Hollanda, Belçika hükümeti gidebilir mi?" sorusuna Bozkır, "Hükümet gidebilir" dedi.

YENİDEN HARÇ YATMAYACAK

AB Bakanı Volkan Bozkır ayrıca parmak izli pasaportlara geçiş yapacak olan pasaport sahibi vatandaşların tekrar harç yatırmayacaklarını söyledi.

DEFTER BEDELİ ÖDENECEK  

Bozkır, yeni pasaportlar için harç ödenmeyeceğini ancak sadece defter bedeli ödeneceğini belirtti.

Örneğin iki yıl önce 10 yıllık pasaport almış bir vatandaş yeni pasaport aldığında kalan 8 yıl için ayrıca bir harç ödemeyecek.

"PASAPORT HARÇLARI YÜKSEK DEĞİL"

Volkan Bozkır “pasaport harçlarının yüksek olduğu” şeklindeki yorumlara katılmadığını söyledi.

AB Bakanı Bozkırdan çok önemli pasaport açıklaması

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!