Bilkent, endüstri mühendisi eğitiminde dünya 6’ncısı oldu

Güncelleme Tarihi:

Bilkent, endüstri mühendisi eğitiminde dünya 6’ncısı oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2008 00:00

Tüm dünyadaki mühendislik fakültelerinin eğitim kalitesini belirleyen ABET (Accreditation Board of Engineering and Technology) adlı kuruluştan "Akredite Eşdeğerliği" alan Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü, dünyada ilk altıya girme başarısını gösterdi.

Bilkent, bu belgeyle Avrupa’daki seçkin üniversiteleri de geride bırakarak, Avrupa’da ve Türkiye’de ABET belgesini alan ilk ve tek Endüstri Mühendisliği Bölümü oldu.

Mezunların önünü açacak

Bilkent Endüstri Mühendisliği’nden mezun olan öğrenciler, en seçkin ABD üniversiteleriyle aynı düzeyde eğitim verildiğini gösteren bu belgeyle, ABD’de günümüzde çok sayıda mühendisin iş hayatında çalışabilmesi için gerekli olan Profesyonel Mühendis (Professional Engineer) lisansına da sahip olabilecekler. Bu belgeyle, iş hayatına dünyadaki ve Avrupa’daki birçok Mühendislik Fakültesi mezunundan bir adım önce başlayacak olan öğrenciler, ABD’li öğrencilerle eşit haklara sahip olacak. Diplomaları dünyanın birçok yerinde, büyük şirketlerde geçerlilik kazanacak.

Türkiye’de tek

Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Doğramacı, Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu ve ekibinin uzun süren çalışmaları sonrasında böyle büyük bir başarıya imza attıklarını belirterek, Hürriyet’e "Dünyada, ABD dışında ilk akredite olan Endüstri Mühendisliği biz olduk. Dünyada ilk altıdayız. Avrupa’da hiç bir örneği yok. Türkiye’de ilk ve tekiz. Bu gurur tarif edilemez" dedi. Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sabuncuoğlu da, şunları söyledi:

Örnek bir model olacak

"Mezun, öğrenci, işveren ve öğretim üyelerinin paydaşlığında alınan bu belge 22 öğretim üyesi, 50 asistanı ve 750 öğrencisiyle Türkiye’nin en büyük bölümlerinden biri olan bölümümüzün eğitime verdiği önemi ve sürekli gelişim hedeflerini yansıtan önemli bir kanıt oldu. 1994 yılında bağımsız kurumlarca eğitim kalitesinin değerlendirilmesi sürecine başlayan Türkiye’deki ilk Endüstri Mühendisliği bölümü olarak ulaşılan bu son aşamada, alınan bu akreditasyon ile Türkiye’deki tüm mühendislik bölümleri için örnek bir model oluşturacaktır."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!