'Bu iş büyür' deyip ortak oldular

Güncelleme Tarihi:

Bu iş büyür deyip ortak oldular
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2008 01:00

İnternet kullanıcılarının yakından bildiği Yonja.com ve cember.net'in sahipleri şirketlerini satarak yeni bir ortaklığa imza attı.

Haberin Devamı

Yonja.com'un kurucusu Kerim Baran (fotoğrafta), şirket hisselerinin yarısını geçen sene içinde Mynet ve Saran Holding'in bulunduğu bir yatırımcı grubuna sattı. Çaglar Erol'un kurdugu cember.net de bu yıl Almanya'nın dünya network'ü Xing AG tarafından satın alındı.

Dunyadaki online çalışmaları yakından takip eden bu iki yatırımcı, şimdi de online sağlık sektörüne yatırım yapma kararı aldı. Baran ve Erol doktorsitesi.com'a ortak oldular. Uzun zamandan beri online sağlık sektörünü araştırdıklarını belirten iki ortak, bu alanda önemli bir eksiklik gördükleri için yatırım yapmaya karar verdiklerini belirttiler.

Kayıtlı 2 bin 800’den fazla doktor üye ve 120 bin’in üzerinde ziyaretçi üyeye sahip olan doktorsitesi.com’un başarısıyla dikkatlerini çektiğini belirten Kerim Baran "Site 2005’ten bu yana hizmet veriyor. Alt yapısı oldukça oturmuş. Amacımız mevcut sosyal ağ yapısını kuvvetlendirmek ve hizmet alanını geliştirmek" dedi.

Haberin Devamı

Çağlar Erol ise yeni yatırımlarıyla ilgili "Site  şu anki yapısıyla Türkiye’nin en büyük sağlık internet sitesi. Sağlıkla ilgili ihtiyaç duyulan bilgilere ve konularında uzman doktorlara çok kolay ve hızlı bir şekilde ulaşabiliyorsunuz. Uzman doktorlar ayda ortalama 15 bin soruyu cevaplıyor. Bu dünya standartlarının üzerinde bir başarı. Dünyadaki sağlık sitelerindeki, popüler bazı uygulamaları hayata geçirmeyi hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

Doktorsitesi.com’un kurucusu Dr. Erden Asena ise ortaklıkla ilgili olarak "cember.net ile Türkiye’de iş dünyasının, Yonja ile de sosyal yaşamın internetteki en büyük ağları oluşturuldu. Kerim Baran ve Çağlar Erol kendi alanlarındaki sosyal ağ oluşturma bilgilerini ve deneyimlerini doktorsitesi.com’a aktaracaklar. Böylece Türkiye’de henüz var olmayan bir yapıya birlikte imza atacağız." dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!