UBS, 17.6 milyon YTL verip, Trabzonspor’un yüzde 5.4 ortağı oldu

Güncelleme Tarihi:

UBS, 17.6 milyon YTL verip, Trabzonspor’un yüzde 5.4 ortağı oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2008 00:00

İsviçre’nin en büyük bankası UBS, Trabzonspor’un 1 milyon 350 bin adet hissesini QVT Fund’dan 17.6 milyon YTL’ye satın aldı.

Bu alım ile UBS piyasa değeri 327 milyon 500 bin YTL olan Trabzonspor’un yüzde 5.4’üne sahip konuma geldi. Yatırım kararı alırken birçok faktörü göz önünde bulundurduklarına dikkat çeken UBS yetkilileri, "Alımlarımızın amacı hakkında yorum yapmak istemiyoruz. Ancak, bazen müşterilerimiz adına da alımlar yapabiliyoruz" dediler.

Hisse başına 10.9 dolar

UBS’in bu alım haberi Galatasaray ve Fenerbahçe’nin de hissedarı olan QVT’in geçtiğimiz hafta Trabzonspor Sportif Yatirim ve Ticaret’e ait aynı miktarda hisseyi borsa dışında gerçekleşen bir işlem ile sattığını açıklamasının hemen ardından geldi. QVT geçtiğimiz hafta Trabzonspor Sportif Yatırım ve Ticaret hisse senetleri ile ilgili olarak hisse başına 10.9 dolar üzerinden toplam 1 milyon 350 bin adetlik satış yaptığını açıklamıştı. Şirket bu satışın ardından 13 YTL fiyatından da toplam bin 856 adet alış işlemi gerçekleştirmişti. UBS de dün İMKB’ye yaptığı açıklamada alım işleminin 11 Ağustos’ta gerçekleştiğini ve ödeme tarihinin de 13 Ağustos olduğunu belirtti. QTV’nin satıştan önce temmuz ayı başından bu yana 40 binin üzerinde hisse toplaması da dikkat çekti.

UEFA’nın resmi bankası

UEFA Euro 2008’in resmi bankası olan UBS global dalgalanmadan en fazla yara alan finans kurumları arasında yer alıyor. Bu yılın ikinci çeyreğinde 332 milyon dolar zarar açıklayan banka futbol ile ilgili yatırımları konusunda daha önce de birçok kez adını duyurmuştu. İsviçre’nin 16 şehrinde şenlikli maç seyretmek için 3 bin ile 9 bin arasında değişen kapasiteli arenalar kuran UBS bu portatif stadlar aracılığı ile UEFA maçlarında bileti olmayan seyirciye de futbol şenliği yaşatmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!