Eker: Rusya ile anlaşma Ekim'de imzalanacak

Güncelleme Tarihi:

Eker: Rusya ile anlaşma Ekimde imzalanacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2008 12:29

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Rusya ile tarım alanında geniş kapsamlı ve uzun vadeli teknik işbirliği anlaşması imzalamak istediklerini, söz konusu anlaşmaya yönelik taslağın gelecek haftalarda netleşeceğini ve Ekim’de imzalanacağını bildirdi.

Bakan Eker, Rusya Büyükelçisi Petr Vladimiroviç Stegniy makamında kabul etti. Eker yaptığı konuşmada, komşu ülke Rusya ile tarihi bağların bulunduğunu, ekonomik ve ticari işbirliğinin giderek arttığını kaydetti. Eker, Türkiye’nin Rusya’ya karşı özellikle tarım ve meyve ihracatındaki artışa karşılık petrol ve doğal gaz gibi enerji aldığını kaydetti. Söz konusu ilişkilerde zaman zaman aksaklıklar meydana geldiğini söyleyen Eker, “Bunu normal karşılıyoruz. Bizim işimiz ortaya çıkan meseleleri en kısa zamanda çözüme kavuşturmak” dedi.

Rusya ile ortaya çıkan krize yönelik 2 Temmuz’da bir mutabakat zaptı imzaladıklarını anımsatan Eker, tarım alanında daha geniş kapsamlı ve uzun vadeli teknik işbirliği anlaşması istediklerini dile getirdi. Eker, anlaşmaya yönelik olarak “Rusya’daki elçiliğimiz kanalıyla taslağı ulaştırdık. Önümüzdeki haftalarda bu netleşecek. Tarım Teknik İşbirliği Anlaşması muhtemelen Ekim ayında imzalanacak” diye konuştu.

“İKİ TARAF DA İSTEK VE İHTİYAÇLARI ANLADI”

Rusya Büyükelçisi Petr Vladimiroviç Stegniy de konuşmasında, yaşanan üzücü krizle her iki tarafın da birbirlerinin istek ve ihtiyaçlarını anladığını söyledi. Tarımsal alandaki işbirliği için yeni ufukların açıldığını dile getiren Stegniy, “Şunu belirmeliyim ki, olaylar karşısında son derece yapıcı ve sağlıklı bir yaklaşım gösterdiniz, sorun çözülmüş oldu. Sizin Tarım Bakanı olmanız Türkiye için büyük bir avantaj” dedi. Stegniy, yakın gelecekte Soçi’de düzenlenecek olimpiyatlarda Türk tarım ürünlerine olan talebin daha da artacağını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!