ElektriÄŸe zam

Güncelleme Tarihi:

ElektriÄŸe zam
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 26, 2008 16:25

Elektrik fiyatlarına konutlarda yüzde 21, sanayide yüzde 22 zam yapılacak.

Haberin Devamı

Böylece 2008 yılında elektriğe gelen zam toplamda yüzde 44'e ulaştı. Elektriğe en son 1 Ocak'ta ortalama yüzde 19.5 zam yapılmıştı. 

4 kiÅŸilik ailenin elektrik faturası 100 YTL olacak...      Â

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketine (TEDAŞ) bağlı 20 elektrik dağıtım şirketinin zam talebini onayladı.

Buna göre, 1 Temmuz 2008 tarihinden itibaren konutlarda kullanılan elektriÄŸe yüzde 21, sanayide kullanılan elektriÄŸe ise yüzde 22 oranında zam yapılacak.   Â

EPDK, Türkiye Elektrik Ticaret A.Åž.'nin (TETAÅž) toptan elektriÄŸe 1 Temmuz'dan geçerli olmak üzere toptan elektrik satışına yüzde 12,7 zam yapılmasına iliÅŸkin tarife baÅŸvurusunu bu ayın başında onaylamıştı. TETAÅž'ın yeni tarifesi, TETAÅž'ın maliyetlerini artıran önemli unsurlar arasında yer alıyor. Â

Haberin Devamı

Fiyatları geçen yıldan bu yana rekorlar kırarak yükselen ve varil başına 136 dolardan işlem gören petrol, elektrik üretiminde büyük paya sahip doğal gaz fiyatlarının belirlenmesinde en önemli unsurlardan birini oluşturdu.

DOÄžALGAZA DA ZAM GELEBÄ°LÄ°R

Öte yandan 1 Temmuz'da uygulanacak elektirik zammına ek olarak doğalgazın tarifesi de yeniden belirlenecek. Doğalgaza 1 Haziran'da yapılan zammın ihtiyacı tam olarak karşılamadığı, dolayısıyla sunulacak yeni tarifenin de zamlı olabileceği belirtiyor.     

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!