Tabanca üreticisiydi tıbbi aleti tercih etti

Güncelleme Tarihi:

Tabanca üreticisiydi tıbbi aleti tercih etti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2008 00:00

Tabanca imal ederken, Prof. Dr. Celal Baki’nin yönlendirmesiyle tıbbi alet imalatına geçen 58 yaşındaki Ahmet Bahadır, şimdi 4 kıtaya ihracat yapıyor.

1982 yılında bugün Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde görev yapan Prof.Dr. Celal Baki’nin getirdiği ilk tıbbi aleti, çeliği elde işleyerek yaptıktan sonra, cerrahlar arasında isimlerinin duyulduğunu söyleyen Bahadır Tıbbi Aletler Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bahadır, bir yıl sonra kurdukları küçük atölyede 100-150 çeşit cerrahi alet imal etmeye başladıklarını söyledi.

Cerrahide kullanılan tıbbi aletler imalinin, baba mesleği olan silah imali ve tamirinden daha onurlu bir iş olduğunu söyleyen Bahadır Tıbbi Aletler Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bahadır, artık ailece bu işi yaptıklarını belirtti. Pekçok zorluğu aşarak bugünlere geldiklerini anlatan Bahadır, şöyle konuştu: "Tıpta bugün 14 bin çeşit alet kullanılıyor. Biz fabrikamızda bu aletlerin 10 binini yapıyoruz. 80 ülkeye ihracat yapıyoruz. Biz en iyisini yapmak için inat ettik, başardık. Türkiye ekonomisine çok fazla katkı sağladığımızı düşünüyorum. Örneğin daha önceden 600 dolara yurt dışından getirilen bir cerrahi alet, biz piyasaya girdikten sonra 200 dolara kadar indi."

Yaşargil çizdi, o üretti

BAHADIR
Tıbbi Aletler olarak, sadece Türkiye’de değil Ortadoğu’da da en fazla çeşit tıbbi cerrahi alet yapan kuruluşuz olduklarını söyleyen, Ahmet Bahadır, ayrıca 200 kişinin çalıştığı fabrikada, çok sayıda cerraha kendi isteklerine göre alet yaptıklarını belirtti. Ünlü kalp beyin cerrahı Prof.Dr. Gazi Yaşargil’in çizip adını verdiği bir cerrahi makası da imal edip, satış kataloğuna koyduklarını söyleyen Bahadır, "Dünyanın dört bir yanında bizim aletlerimizle ameliyatların yapılıp, insanların sağlığına kavuşturulmasındaki katkımızı düşündükçe büyük mutluluk duyuyoruz, hem kendi adımıza hem de ülkemiz adına" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!