Bosch'dan istihdam müjdesi

Güncelleme Tarihi:

Boschdan istihdam müjdesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2008 12:47

BOSCH Sanayi ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Hermann Butz, yeni yatırım, kapasite artırımı gibi çeşitli nedenlerle bu yıl 1000 ek istihdam sağlayacaklarını söyledi. Butz, “Yıl sonunda 9 bin 400 istihdam hedefliyoruz. Uzun vadeli bakarsak, 2010 yılında kadar yaklaşık istihdamımız 11 bin kişi olacak. Bursa’daki çalışan sayımız ise 6 bin 500’e ulaşacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Bosch Sanayi ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Hermann Butz, Bosch’un cirosu, yatırım hedefleri, ihracat rakamları, istihdamı, Ar-Ge çalışmaları ve Türkiye’deki planları ile ilgili toplantı düzenledi. Bosch Evi’nde yapılan toplantıda konuşan Bosch Sanayi ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Hermann Butz, geçen sene Aralık ayında yeni teknoloji yatırım kararı aldıklarını ve Bursa’da 2009 yılından itibaren benzin püskürtme sistemleri üretimine başlayacaklarını söyledi. Bu üründe günlük 9 bin 200 üretim hedeflediklerini belirten Bosch’un Genel Müdürü, “Yaklaşık 30 milyon Euroluk yatırım gerçekleşecek. Bunun sonucunda 250 ek istihdam sağlanacak. Bu bayağı hızlı ve ciddi bir üretim artışı demek. Ama Bursa’da hangi projelere başladıysak başarılı oldu” dedi.

TÜRKİYE’YE GÜVENİYORUZ

Haberin Devamı

Yatırımları orta ve uzun vadeli olarak değerlendirdiklerini ifade eden Butz, istikrarsızlıkların her ülkede yaşanabileceğini kaydetti. Bir ülkenin enflasyonu yüksek ya da düşük diye değerlendirme yapmadıklarını belirten Hermann Butz, genel ekonomik değerlendirmeler ile teşviklere baktıklarını açıkladı. Türkiye’deki 2009 yılı yatırımlarını 150 milyon Euro olarak öngördüklerini açıklayan Butz, “2008 yılı içinde biz Bosch olarak Türkiye’ye güveniyoruz. Yatırım miktarlarımız da bunu gösteriyor” diye konuştu.

İLAVE İSTİHDAMIN YARISI BURSA’YA OLACAK

Kapasite arttırımı gibi çeşitli nedenlerle bu yıl 1000 ek istihdam sağlayacaklarına dikkat çeken Hermann Butz, “Yıl sonunda 9 bin 400 istihdam hedefliyoruz. Uzun vadeli bakarsak, 2010 yılına kadar yaklaşık istihdamımız 11 bin kişi olacak. Bursa’daki çalışan sayımız ise 6 bin 500’e ulaşacak. İlave edilecek 3 bin kişi istihdamının yarısı Bursa’ya olacak. Bursa, otomotiv sanayinin kalbi gibi öngörülüyor. Bosch, dünyanın en büyük bağımsız otomotiv parça üreticisi olarak Bursa’da da önemli yer alıyor. Türkiye’deki özellikle Bursa’daki tesislerde Bosch, dünya içinde önde gidiyor” diye konuştu.

YENİ AR-GE YASASI İLE KAZANILMIŞ HAKLARI SİLDİLER

Geçen yıl Türkiye’de beyaz eşya sektörü hariç 100 Ar-Ge Mühendisi ile çalıştıklarını belirten Butz, bunlardan 70’inin Bursa’da yer aldığını kaydetti. 2008’de bu sayıyı yüzde 50 artıracaklarını açıklayan Butz, gelecek yıl da bunun aynı oranda artacağını bildirdi. Yeni Ar-Ge Yasası’nın olumlu gelişmeler gösterdiğini anlatan Hermann Butz, “Ancak eskiden yatırım teşviği vardı. Bu durum 2006 yılındaki yeni kanun ile değiştirildi. Kimse birşey demedi fakat o yasa ile kazanılmış hakları sildiler. Hükümet bu yasayı doğal olarak değiştirebilir ama gelecek için geçmiş haklara dokunulmaması lazım. Bir futbol maçında 70 dakika bildiğiniz alan içinde penaltı var. Ancak o dakikadan yok. Öyle olmaması lazım” dedi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK YABANCI PATENT SAHİBİYİZ

Otomotiv sektörü içinde Türkiye’nin en büyük yabancı patent sahibi olduklarına dikkat çeken Müdürü Hermann Butz, “Sadece Bosch Bursa’dan Ar-Ge’de son 5 yıl içinde 70 patentimiz var. Bütün dünyada 77 bin patent sahibiyiz. Demek ki hemen hemen her gün 14 patent kaydettik. Türkiye, Ar-Ge teknolojisi açısından Bosch dünya içerisinde özellikle otomotiv içinde büyük önem kazanıyor” diye konuştu.

ÇALIŞANLARIMIZDAN 30 BİN ÖNERİ GELİYOR

Bosch grubu için devamlı iyileştirmenin çok önemli bir konu olduğunu vurgulayan Hermann Butz, “Şirket kurucumuz Robert Bosch, 1940 yılında ‘Mutlaka ve mutlaka varolandan memnun kalma, mutlaka iyileştir’ demiş. Kaynaklarımızı üretim, kalite, idare süreçleri açısından iyileştirmek istersek bu iyileştirmenin elemanlarımızdan gelmesi lazım. Her sene çalışanlarımızdan 30 bin öneri geliyor. Toplam 5 bin çalışanımız var. Bu da her kişiden 6 öneri geldiğini gösterir. Gelen 30 bin öneriden sadece 1500’ünü uygulanamadı. Bu da başarı oranımızı gösteriyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!