RTÜK izin verirse TMSF’nin bir de Buket TV’si olacak

Güncelleme Tarihi:

RTÜK izin verirse TMSF’nin bir de Buket TV’si olacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2008 00:00

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Uzanlar’ın bir şirketinin daha önceki başvurusunu gerçekleştirmek üzere harekete geçerek, "Buket TV" adında bir televizyon kurmak için RTÜK’ten izin istedi.

RTÜK’e yapılan başvuruda, Uzanlar’ın kurduğu ve lisans alabilmek için 2001 yılında RTÜK’e 4 milyar TL uydu avans ücreti yatırdığı "Kutup Prodüksiyon ve Yayıncılık A.Ş’ye, el konulduğu anımsatıldı. Bu şirkete bağlı bir televizyon kurmak istediğini beyan eden TMSF, televizyonun adının "Buket TV" olacağını, kanalın Kral TV benzeri bir müzik kanalı olarak faaliyet göstereceğini bildirdi.

Stüdyolar hazır

TMSF, televizyon kurmak için gerekli olan Ulusal Güvenlik Belgesi’ni Başbakanlık’tan aldı. Uzanlar’ın daha önceki lisans başvurularına şimdi yanıt almak isteyen TMSF, Üst Kurul’dan olumlu yanıt alacağını düşünerek, stüdyo altyapısını kurdu. TMSF, uydudan yayın yapmayı planladığı "Buket TV"yi markalaştırıp satmak istiyor. Ancak bu talebe olumlu bakmayan Üst kurul, yine de başvuruyu hukuk bürosuna inceletti.

TMSF işine baksın

Üst Kurul üyesi Şaban Sevinç, "TMSF’nin artık medyaya da büyük bir heves duyduğu anlaşılıyor. Elindeki yayın kuruluşlarını Hazine’ye en kárlı şekilde değerlendirmesi gerekirken, yeni şirket ve televizyonlar kurarak medya sektöründe etkili olma arayışları bir garabettir" dedi. TMSF’nin sahibi olduğu Kutup Prodüksiyon ve Yayıncılık A.Ş’nin Yönetim Kurulu TMSF Başkan Yardımcısı Fethi Çalık ve Hidayet Nalçacı, Yaşar Akgün, Yusuf Adıgüzel’den oluşuyor.

Şu anda 3 TV’si var

TMSF’nin elinde halen, daha önce Uzanlar’ın elinde bulunan Kral TV ve Kral Radyo, Cavit Çağlar’a ait olan Olay TV ve Erol Aksoy’a ait olan Cine 5 bulunuyor.

RTÜK, ’Zuladaki maaş’ı görüşecek

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’in, Avea’da ve Türk Telekom’da yöneticilik görevlerini de üstlenmesi RTÜK’ü harekete geçirdi. Üst Kurul’un CHP’li üyeleri Şaban Sevinç, Hülya Alp ve Mehmet Dadak, Şahin’in "halen Ulaştırma Bakanı’ndan emir alan memur" konumunda olduğunu, RTÜK’e sunduğu özgeçmişinde eksik bilgiler bulunmasının "adaylığının değerlendirilmesinde hukuken sakatlık doğurduğunu" belirterek RTÜK Başkanlığı’na, özel bir gündemle toplanma talebinde bulundular. Hürriyet’in "Zuladan iki maaş daha çıktı" haberinin ardından incelemelere başlayan RTÜK üyeleri, Başkanlığa sundukları toplantı talebinde "Şahin’in bu göreve seçilmesini etkileyebilecek ölçüde yeni bilgilerin ortaya çıktığını" savundu. Üyeler, "Avea ve Türk Telekom’da Ulaştırma Bakanı adına kamu hisselerini temsilen görev yapan Şahin, bu görevleri nedeniyle Ulaştırma Bakanı’ndan emir alan memur durumundadır" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!