89 yıllık Türk firmasına Japon ortak

Güncelleme Tarihi:

89 yıllık Türk firmasına Japon ortak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2012 10:47

Japonyalı hazır makarna devi Nissin Foods, Yıldız Holding’in bünyesindeki Piyale marka makarnaları da üreten Bellini Gıda Sanayi’nin yüzde 50 hissesi için 23.5 milyon dolar ödeyecek.

Haberin Devamı

 

Bünyesinde Ülker gibi dev gıda markalarını bulunduran Yıldız Holding bu iş birliğiyle birlikte Japon Nissin ile makarna üretim merkezlerini birleştirecek. 

Yaklaşık 21,900 çalışanı bulunan ve yıllık gelirleri 3.2 milyar ABD Doları’nı aşan Nissin Food, 11 ülkede 29 fabrikada operasyonlarını sürdürüyor. Özellikle anında hazırlanabilen noodle ve ramen gibi makarna çeşitleri ile Amerika başta olmak üzere tüm dünyada geniş kitlelere ulaşan Nissin’in en önemli markaları arasında Cup Noodles, Bowl Noodles, Chow Mein ve Top Ramen gibi isimler bulunuyor.

 

Ortak girişimin faaliyetlerine Ekim 2012’de başlaması beklenirken, Japon şirket Yıldız Holding’in Türkiye genelindeki mağazalarını ürünlerini satabilecek.
    

Haberin Devamı

Nissin Türkiye’yi nüfusun 2030'a kadar yılda bir milyon kişi artma olasılığı ve genç nüfustan dolayı seçtiğini belirtti.  

 

Nissin Türkiye’de önümüzdeki beş ya da on yıl içinde hazır makarne talebinin 1 milyar paketi aşacağına inandıklarını açıklarken, Japonya’da yıllık tüketim 5.5 milyar paket.

 

"POTANSİYELİ 1 MİLYAR PORSİYON OLARAK TAHMİN EDİYORUZ"

Yıldız Holding Grup Başkanı Dr. Zeki Ziya Sözen “Makarna üretimi konusunda dünyada beşinci durumda olan Türkiye’de tüketim üretime oranla daha düşük seviyede bulunuyor. Şehirleşmenin yanısıra yemek alışkanlıklarının daha hızlı ve kolay hazırlanması yönündeki talep, özellikle makarna, erişte ve noodle konusunda Türkiye’de önemli bir potansiyele işaret ediyor. Türkiye’de hızlı şekilde makarna ve noodle yemek konusunda üretim yapan büyük çaplı bir şirket bulunmuyor ve bu alandaki potansiyelin yıllık 1 milyar porsiyon civarında olduğunu tahmin ediyoruz” dedi.

  

 

Bellini Gıda Sanayi’nin yılda 65.000 ton makarna 1500 ton paket irmik , 30.000 ton un paketleme üretim kapasitesine sahip olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

  

Piyale 2007 yılında Sabancı Holding bünyesindeydi. Ancak daha sonra BİM’in sahibi Mustafa Latif Topbaş tarafından satın alınıp Marsan Gıda markası altında faaliyet gösterdi. Topbaş Kasım 2010’da Marsan’ı Yıldız Holding’e sattı.

  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!