Ana Sayfa
Haber
Yaşam
İlanlar
İnteraktif
Arşiv
 
05 Eylül 2008 Cuma 11:17
İstanbul 29ºC



 ADnet  
Reklam için
IMKB 38799 / -757 $ 1.2390 / %0,81 1.7680 / %0 Altın 32,11 / %0,81 € / $ 1.4283 / %-0,29
AJANDA
5 Eylül: Dolardaki hızlı yükselişin ardından uluslararası ve içerideki gelişmeler izleniyor
HİSSELER
YAZARLAR
Vahap Munyar
Pompada 600 bin tasarruflu ampul dağıtacak, 6 yılda 60 milyon YTL kurtulacak
Ercan Kumcu
Enflasyon eğilimlerinde değişiklik yok
Rauf Ateş
Konut kredisinde euro mu, YTL mi doğru?
İMKB II. SEANS
İMKB A-F
İMKB F-M
İMKB M-Z
Yatırım Fonları
A TİPİ FONLAR
B TİPİ FONLAR
SERBEST DÖVİZ
ÇAPRAZ KURLAR
ALTIN FİYATLARI
MB KURLARI
Yenibiriş
Emlak
Oto
Tatil
Sayfa satışları
Anneyiz.biz
En iyi on
Hürriyet Kurumsal
Hürriyet Almanya
Hürriyet USA
Okur Temsilcisi
Reklam
Bize Ulaşın
Tüm Ekonomi Haberlerini Okumak İçin
Önceki Haber     Sonraki Haber

Turizmciler 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanmasına karşı

 
ANKA
Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, turizmciler olarak 1 Mayıs’ın Taksim’de kutlanmasına karşı olduklarını bildirdi.

Bayındır, “Taksim, yurtdışından gelen misafirlerimizin yoğun olarak konakladığı bir bölgemizdir. İstanbul'umuzun gözbebeklerinden biri olan Taksim'de, Türk ticaret hayatına ve Türk turizmine zarar vererek, imajımızı zedeleyecek olumsuz hadiselerin yaşanmasını kesinlikle istemiyoruz” dedi.

TUROB Başkanı Bayındır yaptığı açıklamada, turizm sektörü temsilcilerinden, 1 Mayıs'ta Taksim'de yapılmak istenen yürüyüşlere karşı oldukları konusunda, son günlerde yoğun telefon aldıklarını belirtti. Bayındır, Taksim’in, yurtdışından gelen turistlerin yoğun olarak konakladığı bir bölge olduğuna dikkat çekerek, “Güzel İstanbul'umuzun gözbebeklerinden biri olan Taksim'de, Türk ticaret hayatına ve Türk turizmine zarar vererek, imajımızı zedeleyecek olumsuz hadiselerin yaşanmasını kesinlikle istemiyoruz. 1 Mayıs İşçi Bayramı, ne yazık ki çoğu zaman provokatif eylemler nedeniyle, istenmeyen görüntülerin oluşmasına yol açmaktadır. Turizmciler olarak, 1 Mayıs'da Taksim'de yapılmak istenen yürüyüşe karşıyız" dedi.

“TURİSTLER TEDİRGİN”

Taksim Bölgesi'nde konaklayan yerli- yabancı misafirlerin çok tedirgin

olduğunu ve misafirlerin 1 Mayıs tarihinde Taksim dışındaki diğer

bölgelerdeki otellerde kalmak için oda aradığını anlatan Bayındır, şunları kaydetti:

"Şu an kent genelinde yüksek bir doluluk gözleniyor. Ne yazık ki, Taksim Bölgesi'nden ayrılıp, diğer bölgelerde konaklamak isteyen misafirlerimizin ihtiyacına cevap verecek kadar, oda kapasitemiz yok. Şu an Taksim Bölgesi'nde konaklayan özellikle yabancı misafirlerimiz çok büyük bir

tedirginlik yaşadığından, başka bölgelerdeki otellere gitmek için otel

yönetimlerinden yardım istiyor. 1 Mayıs İşçi Bayramı'nın, bir şenlik havası içerisinde geçmesini, provokatif eylemler nedeniyle kötü manzaralar doğurmasını ve hele hele bu kötü manzaraların Taksim'de olmasını hiç istemiyoruz. Taksim'de bir miting, genel hayatımızı olumsuz etkilerken, olası hadiseler dünya genelinde ülkemizin imajını zedeleyecektir. Zira, yetkili merciler, Çağlayan, Kazlıçeşme, Kartal, Kadıköy gibi alanları göstermiştir. Sonuç olarak, bu yürüyüşün gösterilen alanlarda yapılmasını istiyoruz.”
Tıkla son dakika haberleri cebine gelsin... İLK 1 AY ÜCRETSİZ
Haberlerimizden anında haberdar olun... HEMEN YÜKLE
 
Yorumlarınızı Yazınız
Bu haber hakkında henüz yorum yok
Diğer Haberler
Yenibir :)
Hürriyet Emlak
Hürriyet Oto
Real Hipermarketler
International Trainee
Imperial Tobacco
Çalışma Arkadaşları
AKCAN
Satış Temsilcisi
SENKRON GÜVENLİK
Teknik Müdür
Makale
Yetkinliklerin belirlenmesi
.                    Tüm Haberler
  Hürriyet Kurumsal Hürriyet USA Hürriyet Avrupa Euractiv Hürriyet Emlak Yenibiris.com