Turizmciler 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanmasına karşı

Güncelleme Tarihi:

Turizmciler 1 Mayısın Taksimde kutlanmasına karşı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2008 14:58

Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, turizmciler olarak 1 Mayıs’ın Taksim’de kutlanmasına karşı olduklarını bildirdi.

Bayındır, “Taksim, yurtdışından gelen misafirlerimizin yoğun olarak konakladığı bir bölgemizdir. İstanbul'umuzun gözbebeklerinden biri olan Taksim'de, Türk ticaret hayatına ve Türk turizmine zarar vererek, imajımızı zedeleyecek olumsuz hadiselerin yaşanmasını kesinlikle istemiyoruz” dedi.

TUROB Başkanı Bayındır yaptığı açıklamada, turizm sektörü temsilcilerinden, 1 Mayıs'ta Taksim'de yapılmak istenen yürüyüşlere karşı oldukları konusunda, son günlerde yoğun telefon aldıklarını belirtti. Bayındır, Taksim’in, yurtdışından gelen turistlerin yoğun olarak konakladığı bir bölge olduğuna dikkat çekerek, “Güzel İstanbul'umuzun gözbebeklerinden biri olan Taksim'de, Türk ticaret hayatına ve Türk turizmine zarar vererek, imajımızı zedeleyecek olumsuz hadiselerin yaşanmasını kesinlikle istemiyoruz. 1 Mayıs İşçi Bayramı, ne yazık ki çoğu zaman provokatif eylemler nedeniyle, istenmeyen görüntülerin oluşmasına yol açmaktadır. Turizmciler olarak, 1 Mayıs'da Taksim'de yapılmak istenen yürüyüşe karşıyız" dedi.

“TURİSTLER TEDİRGİN”

Taksim Bölgesi'nde konaklayan yerli- yabancı misafirlerin çok tedirgin

olduğunu ve misafirlerin 1 Mayıs tarihinde Taksim dışındaki diğer

bölgelerdeki otellerde kalmak için oda aradığını anlatan Bayındır, şunları kaydetti:

"Şu an kent genelinde yüksek bir doluluk gözleniyor. Ne yazık ki, Taksim Bölgesi'nden ayrılıp, diğer bölgelerde konaklamak isteyen misafirlerimizin ihtiyacına cevap verecek kadar, oda kapasitemiz yok. Şu an Taksim Bölgesi'nde konaklayan özellikle yabancı misafirlerimiz çok büyük bir

tedirginlik yaşadığından, başka bölgelerdeki otellere gitmek için otel

yönetimlerinden yardım istiyor. 1 Mayıs İşçi Bayramı'nın, bir şenlik havası içerisinde geçmesini, provokatif eylemler nedeniyle kötü manzaralar doğurmasını ve hele hele bu kötü manzaraların Taksim'de olmasını hiç istemiyoruz. Taksim'de bir miting, genel hayatımızı olumsuz etkilerken, olası hadiseler dünya genelinde ülkemizin imajını zedeleyecektir. Zira, yetkili merciler, Çağlayan, Kazlıçeşme, Kartal, Kadıköy gibi alanları göstermiştir. Sonuç olarak, bu yürüyüşün gösterilen alanlarda yapılmasını istiyoruz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!