THY Anadolujet'le 29 YTL'ye uçuracak

Güncelleme Tarihi:

THY Anadolujetle 29 YTLye uçuracak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2008 07:05

Havacılık firmaları arasındaki rekabete Türk Hava Yolları da (THY) katıldı. THY'nin alt markası olan Anadolujet, yurtiçinde 29 YTL'den başlayan fiyatlarla uçacak.

Haberin Devamı

Diğer firmaların kampanyaları

Pegasus 350 bin bedava bilet dağıtacak

THY Yönetim Kurulu  Başkanı Candan Karlıtekin,  Anadolujet'in 23 Nisan 2008 tarihinde Ankara  merkezli olarak uçuşlara başlaması dolayısıyla, Esenboğa Havalimanı TAV  konferans salonunda basın toplantısı yaptı. 

Anadolujet ile Anadolu'da farklı bir uçuş kosepti başladığını belirten Karlıtekin, şöyle konuştu:

"Yolcularımız, THY güvencesi altında daha ekonomik seyahat etme olanağına kavuşacak. THY olarak çalışmalarımızı yürütürken üç hususu göz önüne  alıyoruz. Şirketimize ticari değer katmak, ulusal taşıyıcı olarak  milletimize yarar sağlamak ve havacılığı geliştirmek. Anadolujet bu  yolda önemli bir adımdır.”

HEDEF 2 MİLYON YOLCU

THY Genel Müdürü Temel Kotil de Ankara merkezli uçuşlara başlayacak  Anadolujet'in proje olarak “Hayırlı bir proje” olduğunu söyledi.  Anadolujet olarak 23 Nisan'dan itibaren Ankara merkezli 20 şehre her gün  uçak seferi düzenleyeceklerini belirten Kotil, THY olarak şu anda 1  milyon 400 bin olan yolcu sayısını 2 milyona çıkarmayı amaçladıklarını  söyledi.

Haberin Devamı

Bu projenin altında başka maksatların aranmaması gerektiğini söyleyen  Kotil, THY olarak bu projeden de cüzi de olsa kar amaçladıklarını  kaydetti. Anadolujet ile yolculuk yapacakların THY konforuna sahip  olacaklarını ifade eden Kotil, 29 YTL'den başlayan fiyatlar ile kara  ulaşımı ile rekabet edeceklerini belirtti. Anadolu insanının isteğinin  gerçek olduğunu söyleyen Kotil, “20 noktadan Ankara'ya, Ankara'dan 20 noktaya” sloganı ile uçağa hiç binmemiş kişilerin  yöndeki taleplerinin de karşılandığına dikkat çekti.

HANGİ GÜZERGAHLAR?

Bu arada 23 Nisan'da başlayacak olan Anadolujet uçuşları Ankara merkezli  olmak üzere her gün; İzmir, Bodrum, Dalaman, Antalya, Adana,  Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Malatya, Adıyaman, Şanlıurfa, Mardin,  Diyarbakır, Erzincan, Batman, Muş, Van, Erzurum, Kars ve Trabzon'a  karşılıklı olarak uçacak.

Anadolujet ile ucuz uçmak isteyen vatandaşların erken bilet almaları  gerektiği belirtilirken, 29 YTL olarak belirtilen uçak bilet  fiyatlarının vergi harici olduğu, vergilerle bilet fiyatlarının 54  YTL'den başladığı kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!