GiÅŸeleri Ä°stanbul dışına, köprüler bedava

Güncelleme Tarihi:

Gişeleri İstanbul dışına, köprüler bedava
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 20, 2008 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan, İstanbul’un trafik sorununu çözmek için Anadolu yakasındaki gişeleri İzmit, Avrupa yakasındaki gişeleri ise Trakya sınırına kaydıracaklarını, köprülerdeki gişeleri ise kaldıracaklarını açıkladı.

Haberin Devamı

Erdoğan, bu önemli açıklamayı, Nurettin Özdebir başkanlığındaki Ankara Sanayi Odası (ASO) heyetini basına kapalı gerçekleşen kabulü sırasında yaptı. Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan’ın da katıldığı görüşmede, Merkez Bankası’nın taşınması konusu da gündeme geldi.

GÄ°ÅžELERÄ° KAYDIRACAÄžIZ

Erdoğan, taşınma tartışmasında İstanbul’un trafik sıkışıklığının da gündeme getirildiğini hatırlatarak, "Biz o konuyu bu şekilde çözeceğiz. Gişeleri kaydıracağız. Köprülerdeki gişeleri kaldıracağız. Çalışma yapıyoruz" dedi. Erdoğan, Merkez Bankası’nın taşınması konusunda kararlı olduklarını, "Yer bile seçtiklerini" söyledi.

FAİZLER ÇOK YÜKSEK

Erdoğan’ın görüşmede faizlerin yüksekliğinden yakındığı da öğrenildi. Merkez Bankası’nın faiz indirimlerini düşük tuttuğunu ve muhafazakar davrandığını söyleyen Erdoğan, "Faizleri çok daha düşük bir noktaya getirmemiz gerekiyor. FED bile indirdi. Ama şimdi ben söylersem ’müdahale ediyor’ denir. Bu sizin göreviniz, siz söyleyin" dedi. Özdebir ise Bill Gates’in de olumlu baktığı İstanbul’da kurulması öngörülen Bilişim Vadisi Projesi’ni Ankara için Ankara Sanayi Odası’na (ASO) kazandırılmasını talep etti. Erdoğan’ın da bu talebe, "Tek başımıza karar vermiyoruz. Bill Gates ile bir görüşelim" diyerek not aldığı öğrenildi.

CASTRO BÄ°LE BIRAKTI

Haberin Devamı

Ülkeye hizmet için çalıştıklarını belirten Erdoğan "Bu makamlar gelip geçicidir. Bir gün biz de gideceğiz. Bakın Castro bile bıraktı" dedi. Özdebir, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada mikro reformların yapılması gerektiğini, ASO’nun eğilim anketleri hakkında Erdoğan’a bilgi verdiğini anlattı. ASO Başkanı, anketlerden sanayicilerin beklentilerinde yüzde 10’luk erozyon olduğu ve sipariş iptallerinde artışlar yaşandığının belirlendiğini Başbakan Erdoğan’a ilettiğini aktardı. Özdebir, Merkez Bankası’nın İstanbul’a taşınması konusunda Erdoğan’ı kararlı gördüklerini de ekledi.

Karamsarlar kaybetti ekonomi sapasaÄŸlam

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, "Özgürlükleri geliştirdikçe, demokrasimiz evrensel kriterleri yakaladıkça, insan hak ve özgürlüklerinin kalitesi artıkça ekonomimiz daha da büyüyecek, gelişecek" dedi. Erdoğan, "önceliğimiz ekonomi" diyerek dünkü Meclis grup konuşmasının tamamına yakınını ekonomiye ayırırken, "Mali disiplin ve şeffaflıktan, mali öngörülebilirlik ve para politikalarındaki kararlılıktan asla taviz vermeyeceklerini" söyledi. Erdoğan, "Bugün, dünyanın hangi ülkesinde, hangi ekonomisinde olursa olsun, ekonominin istikrarlı şekilde büyümesi için iyimser bakış son derece önem arz etmektedir. Beklentiler ne kadar olumlu olursa, ekonomi de o kadar olumluya gidecektir. Türkiye ekonomisi sapasağlam yoluna devam ediyor" dedi.

     Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!