82 milyar Euro’luk yönetimde

Güncelleme Tarihi:

82 milyar Euro’luk yönetimde
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2015 01:59

Haberin Devamı

VODAFONE Türkiye CEO’luğundaki başarısının ardından Vodafone Grubu’nun icra kurulu üyeliğine seçilen Serpil Timuray’a bir uluslararası görev daha geldi. Timuray artık Danone Grubu’nun yönetim kurulunda bağımsız üye olarak görev alacak. Böylece geçen yıl Timuray 60 milyar Euro’luk gelir elde eden Vodafone Grubu’nun yanı sıra 21.4 milyar Euro’luk Danone Grubu’nun da yönetiminde yer alacak. Yani Timuray iki dev şirket ve 81.4 milyar Euro’luk geliri yönetenlerden biri haline geldi. Timuray, Vodafone’daki görevlerinden önce Danone Türkiye’nin genel müdürlüğünü yürütüyordu. Timuray’ın üyeliği önümüzdeki aylarda yapılacak Danone Grup genel kurulunun ardından resmiyet kazanacak.

ÖNEMLİ KAZANIMLAR

Vodafone Grubu İcra Kurulu Üyesi ve Afrika, Ortadoğu, Asya, Pasifik (AMAP) Bölge CEO’su olan Timuray’ın bağımsız üyeliğine ilişkin Danone Grubu’ndan yapılan açıklamada, “Timuray’ın bir yönetici olarak sergilediği üstün beceriler, uluslararası grupların büyütülmesinde kaydettiği başarılar ve Danone Grubu açısından kritik pazarlara yönelik kapsamlı bilgisi, Yönetim Kurulu’nun çalışmaları açısından önemli kazanımlar sağlayacaktır” denildi.
Timuray, aynı zamanda, Afrika’nın telekomünikasyon gruplarından Vodacom Grubu, Vodafone Hindistan, Vodafone Hutchison Avustralya, Safaricom Kenya ve Vodafone Katar şirketlerinin de yönetim kurulu üyesi. Profesyonel hayatına 1991’de Procter&Gamble şirketinde pazarlama alanında başlayan Timuray sonrasında P&G Türkiye İcra Kurulu’na atandı. 2002-2008 yılları arasında Danone Türkiye Genel Müdürü olan Timuray bir büyük transfere imza atarak 2009-2013 döneminde Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı olarak görev yaptı.

Haberin Devamı

Dünyanın en güçlü kadınları arasında

SERPİL Timuray, 2014’te Fortune tarafından yayınlanan “Avrupa, Ortadoğu, Afrika’nın En Güçlü Kadınları” listesinde 15. sırada, Newsweek’in 2013 yılı için yayınladığı “Dünyanın En Etkili 125 Kadını” listesinde 79. sırada yer aldı. Timuray, 2013-15 dönemi YASED Yönetim Kurulu Başkanı ve 2012-14 dönemi DEIK-TIIK Türk-İngiliz İş Konseyi Başkan Yardımcısı olup, halen TOBB-GGK (Genç Girişimciler Kurulu) Üst Kurul Üyesi ve Koç Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyesi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!