82 genç girişimci 820 bin lira aldı ‘eşek eti’ni yakalayan cihaz göründü

Güncelleme Tarihi:

82 genç girişimci 820 bin lira aldı  ‘eşek eti’ni yakalayan cihaz göründü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2009 00:00

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, araştırma ve geliştirme (Ar-Ge) teşvik yasasının uygulamasını başlattı.

Haberin Devamı

“Teknogirişim” projesi çerçevesinde, ilginç proje ve icatları olan gençler destekleniyor. 82 genç girişimci teknoparklara yerleştirildi, ofis ve şirket kurmaları için de ceplerine karşılıksız 100 bin lira kondu. Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, her yıl 100 genç girişimci projesine destek vereceklerini söyledi. Geçen hafta 82 girişimci için 820 bin lira ayrıldı. Desteklenen projelerden biri ise “satıştaki etin cinsini, kalitesini, kesim zamanını bilen” cihaz oldu. Ergün, şunları söyledi:

Ceplerine 100 bin lira

Ar-Ge Teşvik Yasası’nın meyvelerini toplamaya başladık. Şu anda 10 binden fazla kişi teknoparklarda çalışıyor. Önceden iki teknopark vardı. Şimdi sayıları 30’a ulaştı. “Tekno girişim sermayesi” projemiz var. Genç girişimcilere destek oluyoruz. Bu kapsamda her yıl 100 projeye destek vereceğiz. Bir hafta önce 82 projeye onay verdik. Onaylanan projeler için teknoparklarda yerlerini hazırlıyoruz. 100 bin lira da proje başına karşılıksız girişim sermayesi desteği veriyoruz. ‘Şirketini kur, projeni yap’ diyoruz. Bu uygulama için 10 milyon lira bütçemiz var.

Haberin Devamı

Genç kadın mucit

Örneğin genç bir bayan akademisyen bir makine tasarlamış, bu yolla piyasaya sürülen etlerin hangi hayvana ait olduğunu, ne zaman kesildiğini test edecek. Bir anlamda zaman zaman duyduğumuz ‘Eşek eti, at etti’ gibi tartışmalar da son bulacak. Bu makine sayesinde etler tüketiciye ulaşmadan testten geçmiş olacak.
Hocalar Ar-Ge’de çalışacak

Yeni bir düzenleme daha yapacağız. Mevcut uygulamaya göre dışarıda Ar-Ge faaliyetlerine katılan üniversite hocaları, aldıkları paranın yüzde 70’ini döner sermayeye veriyor. Biz şimdi Ar-Ge projelerinde hocaların daha fazla çalışması için teşvik sistemi getireceğiz. Buna göre hocalar kazandıkları paranın yüzde 60 veya 70’ini kendisi alacak, kalanı döner sermayeye verecek. Böylece çalışmalara daha aktif ve istekli katılmaları sağlanacak. Bunun için yasa düzenleme yapıyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!