800 kişiyi istihdam ediyor

Güncelleme Tarihi:

800 kişiyi istihdam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2013 00:00

Hisarlar Grup CEO’su Zafer Türker “Şu anda 800 kişi istihdam ediyoruz, fakat aynı zamanda bu bölge içerisinde bulunan yaklaşık sekiz on tedarikçimiz mevcut. Tedarikçilerimiz ile birlikte yaklaşık iki bin kişilik bir aileyiz” dedi.

Haberin Devamı

HİSARLAR Grup CEO’su Zafer Türker, “Hisarlar; 9 farklı sektörde 3 ana ürün grubuyla 3 farklı üretim kategorisiyle üretim yapan bir şirkettir. Yaptığımız işi 3 kategoride ifade edebiliriz. Birinci kategoride Hisarlar Ana sanayi olarak kendi markalarımızı üretiyoruz. Bu grubu Tarım makineleri ve Turkar gibi satış kanallarımızla ifade edebiliriz. İkinci kategori ise OEM Fason makine üreticisi konumundayız. Müşterileri için siparişle makine üretimi yapıyoruz. Son olarak üçüncü kategori de tedarikçi konumundayız. Ürettiğimiz komponent ve kabinlerle müşterilerimize hizmet veriyoruz. Dünyada ve Türkiye’de ilk defa traktör arkasında çekilebilen Pamuk Hasat makinesini, dünya devleri arasında yer alan John Deere markası için üretiyoruz. 3 kıtada yaklaşık 30 ana sanayi müşterisi ile, Hindistan’ dan, Amerika’ ya, Almanya’ dan, Fransa’ ya kadar bir çok ülkeye ihracat yapmaktadır. Diğer bir üretim konumuz traktör kabini imalatı ile Türkiye’de ki tüm traktör üreticilerine kabin tedarikçisi olarak çalışan firmamız, 2012  yılı içerisinde bu sektörün kabin ihtiyacının yarısından fazlasını karşılamıştır” dedi.

İKİ BİN KİŞİLİK AİLEYİZ

Kent ve ülke ekonomisine önemli katkı yaptıklarını anlatan Zafer Türker, şöyle konuştu: “Şu anda 800 kişi istihdam ediyoruz, fakat aynı zamanda bu bölge içerisinde bulunan yaklaşık sekiz on tedarikçimiz mevcut. Tedarikçilerimiz ile birlikte yaklaşık iki bin kişilik bir aileyiz. Eskişehir’ in modern bir şehir olarak sanayisi ve ticaretiyle farklı bir insan kimliği vardır. Hisarlar olarak günümüzde ne değerli kaynağı insan olarak görüyoruz. Dolayısıyla Hisarlar Grup olarak şehir ve insanlarıyla çok yakın bir etkileşim içindeyiz. Bu Grubumuz iddialarını, yaratıcılığını, yenilikçiliğini güçlendiriyor.

YÜZDE 45’İ İHRACAT

Hisarlar’ın vizyonun da küresellik çok önemli. Üretiminin yüzde 45’ini ihracat yapan firmamıza gelen konuklar açısından Eskişehir’in parlaklığı bizlerin de işini kolaylaştırıyor. Biz de bu markalaşmış şehrin bir parçası olmaktan, onun gücüne güç katmaktan her zaman büyük onur duyuyoruz. Eskişehir’ in konumu gereği özellikle sanayide, ülke ekonomisine katkısı azımsanmayacak derecede yüksektir. Sektöründe büyük bir marka olan Hisarlar, özellikle yurt dışında Eskişehir Markası ile özdeşleşerek, hem ülkemizin hem de Eskişehir’in ismini ve markasını her sattığı üründe, her yaptığı hizmette ön planda tutmaktadır. Dolayısı ile Hisarlar marka algısının Eskişehir Markası ile birlikte anılmasını, konumumuz ve sektörümüz gereği markalaşma çalışmalarımızda hep ön planda tutuyoruz. Özellikle yurt içi ürünlerimizin markası olan Hisarlar isminin çoğu müşterilerimiz tarafından “Eskişehir Hisarlar” şeklinde anılması, Hisarlar’ ın şehrimizin önemli markalarından biri olduğunu gösteriyor.

YÜZDE 33 BÜYÜDÜK

Firmamız 2003 yılından bugüne yüzde 33’lük bir büyüme gerçekleştirmiştir. Geçen yıl içerisinde hazırladığımız iş planına göre ise 2020 yılına kadar yüzde 30’luk bir büyüme planlıyoruz. Hem cirosal hem de istihdam anlamında bir büyüme gerçekleştireceğiz. Bunun için koyduğumuz hedefler ve yatırımlarımız mevcut. Üretim kapasitemiz sürekli değişkenlik gösteriyor, Tarım makinalarında yaklaşık yüzde 80, komponent üretiminde yüzde 75, Kabin üretiminde ise yüzde 90 kapasite ile çalışıyoruz. Mevcut kapasitelerimizi arttırmak, teknolojik anlamda gelişmek ve kaliteli üretim için bu yıl içerisinde 13 milyon Euroluk bir yatırım planlıyoruz. 2012 yılı içerisinde gerçekleştirdiğimiz yaklaşık 63 milyon 500 bin euroluk cironun yüzde 45’ i ihracattır. İçerisinde bulunduğumuz sektörlerin rekabet koşulları dolayısı ile düşük karlılıkla fakat çeşitli sektörlerde bulunmamızdan dolayı farklı karlılık oranları karşılaşabiliyoruz.”

Haberin Devamı

5 yıllık hedefler belirliyoruz

Haberin Devamı

2012’de verimli, başarılı bir yıl geçirdiklerini anlatan Zafer Türker, “2013’den beklentimiz de çok yüksek. Ülkemizin büyümesi ile paralel olarak biz de büyüyoruz ve bugün geldiğimiz nokta da gelen sipariş miktarı üretim kapasitemizin üzerindedir. Bu durumun bir gereği olarak yeni yatırımlar ve istihdam artışı hedefliyoruz. 5 yıllık bir iş planı oluşturduk. Firmamızın 5 yıllık iş planına göre hedefi 180 milyon Euro’ dur. Planı hazırlarken Dünya Kalkınma Ajansı’nın hazırladığı raporu referans aldık ve dünyadaki büyüme ve tüketimin geleceğine ilişkin projeksiyonlara göre gelecek 5 yıllık dönem için hedefler belirledik” dedi.

40 yıl önce kuruldu

Şirketin kuruluşu hakkında da bilgi veren Zafer Türker, “Hisarlar, Yönetim Kurulu Başkanı Fazlı Türker’in önderliğinde yaklaşık 40 yıl önce temeli atılan ve kardeşlerin gücüyle kuvvetlendirilen bir birlik beraberlik işletmesidir. Birlik ve beraberlik her türlü zorluğun üstesinden gelebilecek yegane düsturdur bizim için. Bu anlayış geçtiğimiz tüm fırtınalı koşullarda bize ışık tutmuş, her kaygan zeminde yol gösterici, yol tutucu olmuştur. Kurucu başkanımız Fazlı Türker tarafından 1974 yılında Eskişehir’de küçük bir tamirat atölyesinin kurulmasıyla başlayan süreç Türkiye’nin ilk traktör emniyet kabini imalatı ile devam etmiş, 1985 yılında yine Türkiye’nin ilk toprak işleme makinalarının imalatını gerçekleştirmiştir.  1988 yılında Hollanda’ya iş makinası kabinleri ile ilk ihracatını yapmıştır” dedi.

Haberin Devamı

Fabrika yatırımları sürekli artıyor

Tesis yatırımlarının önemli olduğuna işaret eden Zafer Türker, “Eskişehir’in Çukurhisar mevkiinde bulunan ana yerleşkemiz yaklaşık 45 bin metrekare kapalı, 70 bin metrekare açık alana sahip. Bunun dışında yine aynı yerde yaklaşık 5 bin metre kare kapalı, 15 bin metrekare açık alana sahip Tarım Makinaları fabrikamız bulunmaktadır. Ana yerleşkemiz 3 ana fabrikadan oluşmaktadır; sırasıyla profil kesim/büküm, saç işleme, Şekillendirme, CNC İşleme Merkezi ve robot kaynak teknolojilerinin kullanıldığı ana komponent
fabrikası, Kataforez, boyahane tesislerimizin ve kabin montaj hatlarımızın bulunduğu Kabin fabrikası ve son olarak Türkiye’nin ilk 4x4 arazi aracı TURKAR’ın üretildiği alan” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!