8 patentimiz olacak

Güncelleme Tarihi:

8 patentimiz olacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2018 01:29

Niğde’deki fabrikalarında kurdukları Ar-Ge merkeziyle yeni ürün ve geliştirmeye odaklanan Ditaş Doğan Yönetim Kurulu Başkanvekili Selim Baybaş, yıl sonuna kadar 8 adet patente sahip olacaklarını belirtti. Baybaş, Ar-Ge faaliyetleriyle kilogramı 130 Euro olan ürün geliştirdiklerini vurguladı.

Haberin Devamı

OTOMOTİV yan sanayinin önemli firmalarından Ditaş Doğan, Ar-Ge merkezlerini de Niğde fabrikalarında kurmalarının ardından çalışmalarının meyvesini aldıklarını dile getirerek, havacılık sanayisine dahi ürün veren bir firma olduklarını ve yıl sonunda 8 tane patentlerinin olacağını dile getirdi.

KİLOSU 130 EURO

Ditaş’ın Niğde fabrikasında gazetecilerle bir araya gelen DİTAŞ Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve İcra Kurulu Başkanı Selim Baybaş, 40 yıldır tüm ürünlerini Niğde’de kurulu entegre fabrikasında gerçekleştirdiklerine dikkat çekti. Ar-Ge merkezlerini de Niğde’ye kurduklarını belirten Baybaş, “Anadolu’nun merkezindeki AR-GE merkezinde halen 20 araştırmacı, 15 teknisyen ve 3 destek personel görev yapıyor. Bu çalışmaların da meyvesini alıyoruz. Artık havacılık sanayine dahi ürün veren bir firmayız ve bu ürünün kilogram fiyatı 130 Euro. Yürüyen birçok savunma sanayi projesinde de varız. Yıl sonunda da 8 tane patentimiz olacak” dedi.

Haberin Devamı

CARİ FAZLA VERİYOR

2017 yılında yüzde 50 büyüdüklerini, cirolarının yüzde 60’ını yurtdışı satışlarının oluşturduğunu belirten Selim Baybaş, ABD pazarının kendileri için çok önemli olduğunu vurguladı. 2014 yılında içinde ürettikleri ürünlerin Amerika kıtasında satış ve pazarlama faaliyetlerini yürütmek üzere New Jersey eyaletinde Ditaş America LLC şirketini kurduklarını belirten Baybaş, buradan tüm Kuzey Amerika pazarına ulaşabildiklerini söyledi. Rusya’nın da dahil olduğu Bağımsız Devletler Topluluğu’nda satış ve pazarlama faaliyetleri gerçekleştirmek amacıyla Rusya’da faaliyet gösteren D Stroy Limited Şirketi’ni de satın aldıklarını belirten Baybaş, “Kısacası Niğde’ye kurulmuş fabrikamız yaptığı satışlarla, ihracatıyla, üretimiyle cari fazla veriyor” dedi.

MİSLİYLE BÜYÜME

Planlarının şirketi birkaç kat büyütmek olduğunu söyleyen Baybaş şöyle devam etti: “Altyapımızı da buna göre ayarladık. 2 yıl önce 80 günde geliştirdiğimiz numuneyi bugün 12 günde geliştiriyoruz. İnsanlar o sürede fiyat teklifi veremezken, biz numune geliştiriyoruz. Yüksek kârlı, yüksek teknolojili bir şirket olacağız. Tüm pastayı büyütmek istiyoruz. Bunu yaparken de şirketi kur risklerinden koruyacak bir yapıya ulaştırmamız gerekiyor ki, şu anda bunu yapabiliyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!