Sanal kumarda yakalanan 3500 kiÅŸiye ceza geliyor

Güncelleme Tarihi:

Sanal kumarda yakalanan 3500 kiÅŸiye ceza geliyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2007 00:00

TÜRKİYE’de ilk kez internet üzerinden online kumar oynayan 3 bin 500 kişiye büyük para cezası geliyor.

Business Channel Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Semih Sadi baÅŸta olmak üzere 4 kiÅŸinin tutuklandığı, "Game Over" (Oyun bitti) kod adlı operasyonda polis 3 bin 500 kiÅŸinin kredi kartı ile internette 46 bin defa kumar oynadığını belirledi. Kumar oynayanların büyük bölümünün, Ä°stanbul, Ä°zmir, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Edirne, Düzce, Bolu, Antalya, Ankara, MuÄŸla, Aydın, Denizli ve Mersin illerinden olduÄŸu belirlendi. 3 bin 500 online kumarbazın kimlikleri ve adreslerinin belirlenmesi amacıyla Bankalar BirliÄŸi ile irtibata geçildi.            Â

OYUN BAŞINA 100 YTL: Polis, kumar oynayanların açık kimlikleri ile adreslerinin kendilerine bildirilmesini istedi. Emniyet, online kumarbazlara Kabahatler Kanunu’na göre her bir oyun için 100 YTL ceza kesmek için hazırlık başlattı. Kumarbazlara toplam 4.6 milyon YTL para ceza kesilecek. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da kumar oynattığı belirlenen organizasyonla ilgili kara para incelemesi başlattı.

KARA PARA KAPSAMINDA: Organizasyonun 300 milyon YTL’lik serveti, kara para kapsamına alındı. İstanbul Emniyeti 13 Kasım 2007’de tarihinde gerçekleştirdiği "Game Over" kod adlı operasyonda İstanbul ve Kocaeli’nde 28 ayrı adrese baskın düzenlemişti. Gözaltına alınan kişilerin ev ve işyerlerindeki aramalarda 22 masaüstü bilgisayar, 14 dizüstü bilgisayar, 2 video kamera, 21 cep telefonu, hesap defterleri, 320 CD ve DVD’ye el koyulmuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!