Ahmet Türk: Sorunların çözüm yeri Meclis

Güncelleme Tarihi:

Ahmet Türk: Sorunların çözüm yeri Meclis
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2007 21:06

Haberin Devamı

Türk, TÜSİAD'ın Hilton Otelindeki kokteylinde, gazetecilerin Orgeneral Büyükanıt'ın söz konusu konuşmasıyla ile ilgili soruları yanıtladı.

“Halkın iradesiyle, oyuyla seçilerek parlamentoya gelen insanlar olduklarını” kaydeden Türk, “Gelişimiz aslında Türkiye'deki gerginliğini azaltmaya yönelik bir katkı sunmaktır. Barışa, demokrasiye, parlamentonun bütünlüğüne inanan insanlarız, sorunların çözüm yerinin parlamento olduğuna inanıyoruz. Bu anlayışla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çok fazla spekülasyon yaratıp Türkiye'yi gerginliğe sevkedecek bir tutum içinde olmayız. Herkes de o hassasiyeti göstermeli” dedi.

“(PKK siyasallaştı, şimdi legallaşme sürecinde) şeklindeki sözleri nasıl değerlendiriyorsunuz” sorusu üzerine de Türk, “Bunu söyleyen biz değiliz, Sayın Genelkurmay Başkanına sorarsınız, söyleyen kendisi. Ama bizim nasıl geldiğimiz belli, hangi kurallar içinde geldiğimiz çok açık. Buna uygun çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

“İddia edildiği gibi PKK konusunda desteğiniz var mı” sorusuna da Türk, “Biz, bu parlamento içinde yer alan insanlarız, siyaset yapıyoruz halkımız adına” karşılığını verdi ve kendisine yöneltilen sorulara da bu yönde dikkat edilmesini istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!