Kredi kartı ile ayda bin YTL harcıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Kredi kartı ile ayda bin YTL harcıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2007 15:09

MasterIndex Araştırmasına göre Türk halkının büyük çoğunluğu, kredi kartı ile her ay ortalama 1000 YTL harcıyor.

Haberin Devamı

MasterCard tarafından altı ayda bir düzenlenen ve Türkiye'nin kentsel nüfusunu temsil eden 11 il merkezinde 1000 kişi üzerinde yapılan MasterIndex Araştırmasının sonuçlarına ilişkin olarak yapılan açıklamada, Türk halkının büyük çoğunluğunun, kredi kartı ile her ay ortalama 1000 YTL harcadığı, kredi kartlarında en fazla indirim ve taksit olanaklarına sahip olmak istediği, kredi kartlarında biriken puanlarını giyim mağazaları ve süpermarketlerde harcandığı belirtildi.

MasterCard tarafından altı ayda bir tüketicilerin kredi kartı kullanım alışkanlıklarını ve kredi kartından beklentilerini ölçmek amacı ile gerçekleştirilen MasterIndex Araştırmasının Ekim 2007 sonuçlarına göre, Türk halkının büyük çoğunluğu (yüzde 65) kredi kartları ile ayda ortalama 1000 YTL harcıyor. Bu rakam sosyo-ekonomik düzey yükseldikçe artıyor.

Haberin Devamı

Araştırmaya göre, A sosyo-ekonomik grubunda bulunan kredi kartı kullanıcılarının aylık ortalama harcamaları 1400 YTL'yi buluyor. Kredi kartı harcamalarına kullanıcıların yaş grubuna göre baktığımızda ise, kredi kartı harcaması en fazla olan grubun ayda ortalama 1307 YTL ile 35-44 yaş arasındaki kullanıcılar olduğu görülüyor. 35-44 yaş grubundan sonra en fazla kredi kartı kullanan yaş grubu ise sırasıyla 30-44 (bin 175 YTL) ve 45-54 (bin 120 YTL) olduğu görülüyor.

İNDİRİM VE TAKSİT

MasterIndex Araştırmasında sorulan “Kredi kartlarının sundukları olanaklardan en önemlisi nedir?” sorusuna ankete katılan kredi kartı kullanıcılarının yüzde 90'ı indirim olanakları, yüzde 88'i taksit olanakları, yüzde 80'i kredi kartının kampanyalarının daha fazla işyerinde geçerli olması ve yüzde 76'sı ise nakit olarak kullanılabilecek para puan kazanmak şeklinde cevap verdi.

Bu yanıtları sırasıyla taksit ertelemek/atlatmak, hediye kazanmak, cep telefonuna kontör ya da bedava konuşma hakkı kazanmak takip etti.

MasterIndex Araştırmasına göre, kredi kartı kullanıcıları kartlarında biriken puanları hemen kullanıyor. Puanlar en fazla giyim mağazası (yüzde 31), süpermarket (yüzde 37), akaryakıt istasyonlarında (yüzde 11) kullanılıyor.

Haberin Devamı

MasterIndex Araştırması'nda sorulan “Son bir yıl içerisinde yeni bir kredi kartı talep ederken nelere dikkat ediyorsunuz?” sorusuna, katılımcıların yüzde 26'sı güven duyulan bir bankanın kredi kartı olmasına, yüzde 21'i faiz oranının düşük olmasına, yüzde 19'u ise yıllık kart aidatının düşük olmasına yanıtını verdi.
Araştırmada sorulan “Fazladan 40 bin YTL'niz olsa nasıl değerlendirirsiniz?” sorusuna öncelikli yanıt ev ve araba almak oldu. Kasım 2006 sonuçları ile Ekim 2007 sonuçları karşılaştırıldığında, hem ev hem de araba alma isteğinin geçen yıla oranla arttığı, borç ödeme ve tasarruf yapma ihtiyacının ise azaldığı gözlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!