Kalbi Ege ve İzmir için çarpan bir işadamı: Ekrem Demirtaş

Güncelleme Tarihi:

Kalbi Ege ve İzmir için çarpan bir işadamı: Ekrem Demirtaş
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2007 15:42

"Bu dünyada ilerleyen kişiler, kollarını sıvayıp istedikler ortamı arayan, bulamayınca da yaratan kişilerdir” diyor Bernard Shaw. Shaw, sanki bu sözü İzmir Ticaret Odası’nın kalbi İzmir için çarpan başkanı Ekrem Demirtaş için söylemiş gibi...

Haberin Devamı

RÖPORTAJ: ERTAN ACAR

EKREM DEMİRTAŞ'IN HAYATINDAN BİLİNMEYENLER...

Muğla’nın Milas İlçesi’ne bağlı Gevenes Köyü’nde 1946’da doğmuş Ekrem Demirtaş. Çocukluğu Milas’ta geçmiş. Memur bir ailenin çocuğu...
Lise eğitimimi ise İstanbul Kabataş Lisesi’nde tamamlamış. “Kabataş Lisesi’nde okuduğum yıllar, benim hayatımın şekillenmesinde önemli bir rol oynadı” diyor ve şöyle devam ediyor:

“Öncelikle dönemin en iyi öğretmenlerinin yer aldığı bir okulda eğitim gördüm. Diğer yandan genç yaşımda, yatılı olarak ailemden uzakta hem de İstanbul gibi büyük bir şehirde memur çocuğu olarak yaşamanın farkını gördüm. İlk defa kendime ait bir bütçe yapmayı, o bütçeyi yönetmeye lise yıllarında başladım. Kararları kendim vermeye başladım. Yatılı eğitimde edindiğim bu öz disiplin, bütün iş hayatım boyunca bana rehber oldu.”

Haberin Devamı

Demirtaş’ın yaşamında o yıllarının yansımalarından bir tanesi de İzmir Ekonomi Üniversitesi’dir. Eğitim ve kişisel gelişim için iyi eğitmenlerin ve iyi dönem arkadaşlarımın ne kadar önemli olduğunu gördüğü ve çocuklar ailelerinden uzakta okusunlar istemediği için İzmir Ekonomi Üniversitesi’ni kurmuş Demirtaş.  İzmir Ekonomi Üniversitesi’ni iş dünyasına kalifiye iş gücü yetiştirmek için kurduklarını söylüyor.

Çocukluğumda, babasının tütünden elde ettiği tarimsal gelir ile büyümüş. Bu yüzden toprağa özel bir ilgisi olduğunun altını çiziyor. Toprakla uğraşmayı, kendi yetiştirdiği sebzeleri yemeyi çok sevdiğini söylüyor. İTO Başkanı olarak da İzmir ve Ege’nin havzalarının kirlenmesine karşı çalışmalar yürütüyor, sulama ve organik tarım projelerine destek veriyor.

Ekrem Demirtaş denince akla sadece İzmir Ticaret Odası gelmiyor. Ege’nin bağrından çıkan birçok ulusal ve bölgesel markanında yaratcısı hatta mimarı o. Efe Rakı, İzAir, İzmir Ticaret Odası vb gibi... Bir de 2015 EXPO Fuarı’nı İzmir’e kazandırmak için gece gündüz çalışan biri. Sokağa çıktığında pekçok yerel ve ulusal politkacıdan daha çok halkın ilgisi ve sevgisi ile karşılaşan bir iş adamı.

İzmir’in hatta Ege’nin kalbinde taht kurmuş bu öncü iş adamı ile keyifli bir söyleşi yaptık...

Haberin Devamı

EKREM DEMİRTAŞ'IN HAYATINDAN BİLİNMEYENLER...

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!