Petrol fiyatları geriliyor

Güncelleme Tarihi:

Petrol fiyatları geriliyor
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 23, 2007 13:44

Petrolde geçen hafta etkili olan yükseliş eğilimi yerini düşüşe bıraktı. Piyasa beklentilerinin aksine hareket eden petrol, cuma günü 90 doları gördükten sonra başlattığı düşüş ile bugün 86 doların altına indi.

Haberin Devamı

Petroldeki düşüşte ABD ekonomisine ilişkin tedirginliklerle birlikte dolardaki toparlanma ve OPEC'in 1 Kasım'da başlayacağını açıkladığı üretim artışına şimdiden başladığı yönündeki işaretler etkili oldu.

Petrol fiyatları şimdilerde 85.90 dolar seviyesinde el değiştiriyor. Cuma günü ise fiyatlar rekor seviye olan 90.07 dolara kadar tırmanmıştı.

  Â

Petroldeki son düşüşe karşın fiyatlar halen ekim ay başına göre yüzde 5, yılbaşına göre de yüzde 40 yukarıda bulunuyor. Petroldeki yükselişi arz talep dengesizliğine ilişkin tedirginlikler beslerken, Ortadoğu'da yaşanan gelişmeler de fiyatlar üzerinde etkili oluyor. Son dönemde Türkiye'nin Kuzey ırak ile ilgili olası operasyonu, petrol arzına yönelik endişeleri gündeme getirmiş ve fiyatlar yükselmişti.

Haberin Devamı

Fuel First Consulting analisti Gerard Rigby, piyasanın ateşinin halen çok yüksek olduğunu ve 80 dolara doğru bir düşüş yaşnabileceğini belirtti. Ancak dolarda yeni bir düşüşün başlaması halinde ise fiyatların yeniden 90 dolara tırmanabileceğini kaydetti.
Â
Uzmanlar, bu hafta ABD'nin açıklayacağı petrol stoku rakamlarının da fiyatşar üzerinde belirleyici olacağını düşünüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!