İş dünyasından teröre tepki yağdı

Güncelleme Tarihi:

İş dünyasından teröre tepki yağdı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2007 16:54

Son dönemde giderek artan ve dün Hakkari'deki 12 askerin şehit edilmesiyle zirveye çıkan teröre tepki yağıyor.

Haberin Devamı

İş dünyasının temsilcileri, olaydan yaşanan üzüntüyü dile getirirken, aynı zamanda sağduyu çğrısı yaptı.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği  (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Bolat, Hakkari'deki terör olaylarına ilişkin  olarak, “Acımız ve öfkemiz büyük, ancak bu tür terörist saldırılar  karşısında itidal ve sağduyumuzu kaybetmemek, iç barış ve huzurumuzu  korumak, askeri tedbirlerin yanı sıra, bölgesel kalkınmayı daha fazla  hızlandırmak zorundayız” dedi.

Laleli Sanayici ve İşadamları Derneği  Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Karahan, Hakkari'deki terör olaylarına  ilişkin olarak, "Bu durumda öfkemiz aklımızın önüne geçmemeli, sağduyu  ile hareket etmeliyiz. Devlet olduğumuz ve terörle mücadelenin halkla beraber devlet  tarafından verildiği gerçeğini unutmamalıyız." dedi.

Haberin Devamı

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, terör örgütü PKK'nın Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca  mevkiinde gerçekleştirdiği saldırıyı protesto etmek amacıyla 12 şehit  için 12 gün boyunca 1 dakikalık “ışık kapatma eylemi” yapılması  çağrısında bulundu. Saldırıyı kınayan Aygün, “resmi ve özel kuruluşların, ev ve  işyerlerinin, milli birlik ve beraberliğin sembolü olan Türk bayrağı ile  donatılması” çağrısı yaptı.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim  Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, Hakkari'deki terör olaylarına ilişkin  olarak, “Türk Milleti'nin birlik ve beraberliğine, içeride ve dışarıda  sağladığı istikrar ve güvene yönelik bu saldırıların hedefine ulaşması  mümkün değildir” dedi.

Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan,  terör belasından kurtulmak için Türkiye'nin, elinde bulunan kozları iyi değerlendirmesi gerektiğini bildirdi.
Aslan, terörle mücadelede özellikle Irak'ta hakim olan güç ve müttefik  ABD, Irak merkezi hükümeti ve Kuzey Irak'taki yerel yönetime karşı  ekonomik, sosyal ve siyasi olarak elimizde bulunan bütün kozların en iyi  şekilde kullanılması gerektiğini vurguladı.

KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, yaptığı yazılı açıklamada,  “sıkılan her kurşun, atılan her bomba, patlayan her mayının, ülkedeki  barış içinde bir arada yaşama umuduna vurulan bir darbe olduğunu”  belirtti.

Haberin Devamı

Liman-İş Sendikası Genel Başkanı Muzaffer Akpınar, bu saldırının,  Türkiye üzerinde oynanan oyunların bir parçası olduğunu belirterek,  “Türk Silahlı Kuvvetleri ve devlet kademeleri bu hususta gerekeni  yapacaktır. Halk olarak sağduyulu davranmalı ve demokratik kitle  örgütleri olarak bizler de yaratılmak istenen provokasyon ortamına izin  vermemeliyiz” dedi.

Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği  (ESOB) Başkanı Arif Tak, Hakkari'deki terörist saldırıya ilişkin  “Hepimiz çok öfkeliyiz. Ama sakin ve aklıselim davranmalıyız. Bize  yaptırılmak istenenlere alet olmamalıyız” dedi.

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği  (MÜSİAD) Şanlıurfa Şube Başkanı Abdülkadir Canpolat, tezkere sonrası Türkiye'yi terör yolu ile Irak'ın kuzeyine çekme gayretlerinin  hızlandığını belirterek, “Acımız ve öfkemiz büyük, ancak bu tür  terörist saldırılar karşısında itidal ve sağduyumuzu kaybetmemek, iç  barış ve huzurumuzu korumak, askeri tedbirlerin yanı sıra, bölgesel  kalkınmayı daha fazla hızlandırmak zorundayız” dedi.

Haberin Devamı

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu  (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Celal Beysel, Hakkari'deki terör  olaylarına ilişkin olarak, "Bu kayıplar yüreğimizi derinden yaraladı. Hepimiz infial halindeyiz. Ancak Türkiye'nin bugüne kadar tüm kurum ve kuruluşları ve halkıyla  birlikte çok başarı sağladığı bir konu vardır. O da teröre reaksiyonları  ülke geneline yaymamaktır. Bu konuda bundan sonra daha da dikkatli  olunmalıdır. Tüm vatandaşlar olarak hepimiz sağduyulu olmalı, bireysel  olaylara yol açmamalıyız. Hükümetimiz ve ordumuz gerekenleri yapacaktır.  Bize düşen onları desteklemektir." dedi.

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler  ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Mehmet  Timur, “bu çirkin ve utanç verici saldırıyı nefretle kınıyoruz. Artık  bu son saldırı ile sabrın sonuna gelinmiştir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!