75 milyon Euro’luk imza attı, marinayla Dalmaçya’ya uzandı

Güncelleme Tarihi:

75 milyon Euro’luk imza attı, marinayla Dalmaçya’ya uzandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2009 00:00

Marinacılıkta Turgutreis ve Didim’den Hırvatistan’ın Dalmaçya kıyılarına geçen Doğuş Grubu, yurtdışına ilk açılımını yaptı. Bu alanda bölgesel yatırımcı olma hedefi bulunan Doğuş Grubu, Sibenik’teki mevcut marinaya hem geliştirici hem de işletmeci ortak olduk. Grup, bu marinadaki yeni yatırımlar için ABD ve Hırvat ortaklarıyla 75 milyon Euro’luk bir projeye imza attı.

Haberin Devamı

D-MARİN ile marinacılık alanına hızlı bir giriş yapan Doğuş Grubu, yurtdışına da açılıyor. Bu alanda ‘bölgesel yatırımcı’ olmayı hedefleyen Doğuş, uluslararası ilk yatırımını Hırvatistan’da yapacak. Doğuş, Dalmaçya kıyılarındaki mevcut marinanın geliştirilmesi için yapılacak 75 milyon Euro’luk yatırımının 3’te birini karşılarken, marinanın işletmesine de ortak olacak.

Amerikan ve Hırvat ortak

Hırvatistan’da düzenlenen bir törenle imza attığı ortaklık anlaşması ile Doğuş Grubu, Sibenik’te bulunan Mandalina Marina&Yacht Club’ın hem hissedarı, hem de geliştirici ve işletmeci ortağı oldu. Doğuş Grubu, bu projede ABD kökenli Island Global Yachting (IGY) ve Hırvatistan’ın önde gelen yatçılık ve denizcilik şirketlerinden Nautical Center Prgin (NCP) ile ortak hareket edecek. Doğuş’un burada üstlendiği işler şöyle anlatıldı: “Dalmaçya kıyılarının incisi olarak bilinen Sibenik’teki proje, Mandalina Marina&Yacht Club’daki mevcut marinanın otel ve alışveriş sahaları ile geliştirilmesi ve bunun yanı sıra 30 metre üzerindeki mega yatların demirleyebileceği ‘mega yat marinası’nın yapım ve inşaatı.”

Haberin Devamı

İşletmesini de yapacak

Toplam yatırım tutarı 75 milyon Euro’nun üzerinde planlanan projede, bu tutarın yaklaşık 3’te biri Doğuş Grubu tarafından karşılanacak. Yapılan anlaşmaya göre, marinanın yapım ve inşaat çalışmaları da Doğuş İnşaat tarafından gerçekleştirilecek. Ayrıca Türkiye’deki yatırımları ile marina yatırımcılığı ve işletmeciliğinde deneyim elde eden Doğuş Grubu, Sibenik’teki mevcut marinanın geliştirilmesi, yenilenmesi, yeni mega marinanın yapımı ve marina kompleksinin tamamının işletmesinde etkin rol alacak. Mandalina Marina&Yacht Club’ın işletmesi, IGY ile Doğuş Grubu’nun ortaklığında yürütülecek.

İki otel inşaat edecek

Mandalina Marina&Yacht Club’daki mevcut marinaya ortak olan Doğuş Grubu, IGY ve NCP şirketleriyle yaptığı işbirliği ile marina alanında biri 4 yıldızlı biri ise 5 yıldızlı olmak üzere iki otel de inşaa edecek. Bir de bir alışveriş sahasının yapımını üstlenen Doğuş Grubu, Mandalina Marina&Yacht Club’da bir de mega yat marinası inşa edecek.

Haberin Devamı

Dalaman’a 100 milyon  dolar ayırdı

DOĞUŞ Grubu yetkililerinin verdiği bilgilere göre, marinacılıkta yurtiçindeki yatırımlara da devam edilecek. Bu zamana kadar Turgutreis ve Didim’de kurduğu D-Marin marinaları ile toplam 110 milyon dolardan fazla yatırım yapan grup, halen proje aşamasındaki D-Marin Dalaman Marinası için ise 100 milyon doların üzerinde yatırım planlıyor.

Stratejimizin en somut örneği

HIRVATİSTAN Cumhurbaşkanı Stjepan Mesiç’in de katıldığı imza töreni için Hırvatistan’da bulunan Doğuş Holding CEO’su Hüsnü Akhan, şu açıklamayı yaptı: “Hırvatistan’da yaptığımız anlaşma marinacılık ve yatçılık sektöründe bölgesel oyuncu olma stratejilerinin en somut sonucu. Hırvatistan marinacılık ve yatçılık alanında dünyanın en hareketli pazarı. Akdeniz havzasında giderek etkinliğini artıran, bu alanda hem deneyim hem de potansiyel açısından çok kuvvetli bir oyuncu. Bir yandan bu ülkenin bu alandaki önde gelen yatırımcı ve hizmet sağlayıcılarından NCP ile, diğer taraftan lüks marinacılıkta liderliğini kanıtlamış ABD’li IGY ile ortaklığımız, D-Marin ile Türkiye’de ulaştığımız başarılı noktanın, uluslararası alanda da tescili anlamına geliyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!